Dakar: zsinórban harmadik szakaszát nyerte meg Loeb

A WRC-klasszis Sebastien Loeb a tizedik szakaszon egymást követő harmadik napi sikerét aratta, az összetettben élen álló Nászer el-Attija viszont egy remek hajrával megőrizte kényelmes előnyét az élen.

#201 Bahrain Raid Xtreme Prodrive: Sebastien Loeb, Fabian Lurquin

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

A Bahrain Raid Xtreme színeiben versenyző Loeb a 114 kilométeres Haradh és Shaybah közötti szakasz elejétől végéig kézben tartotta az irányítást és végül három perc négy másodperces előnnyel zárt az audis Mattias Ekstrom előtt a Dakar idei legrövidebb etapján. Ez volt összességében Loeb negyedik szakaszgyőzelme a versenyen.

A kilencedik szakasz drámai eseményei után - Carlos Sainz hatalmas baleset miatt feladta a versenyt és egy néző is meghalt - a tizedik szakasz viszonylag csendesen telt és nem is alakult ki komolyabb incidens, így gyakorlatilag egy két órás sprintként lehetett kezelni.

A Dakar-újonc Lucas Moraes a harmadik helyen fejezte be a szerdai napot, ezzel megkaparintotta az összetett második helyet, el-Attija fórja viszont mindössze 23 másodperccel csökkent az első helyen.

Még több F1 hír:

A két pilóta között jelenleg 1 óra 21 perc és 34 másodperc a differencia, Loeb pedig tartja harmadik pozícióját, több mint 15 perccel lemaradva Moraes mögött. A Toyota duója, Henk Lategan és Giniel de Villiers is kényelmes őrzi helyét a top ötben.

A kétszeres Le Mans-i 24 órás győztes Romain Dumas ezúttal több mint 25 percet veszített az élen haladókhoz képest, de a közelmúltbeli kiesések miatt az összetettben egyre nagyobbak a különbségek a versenyzők között.

Sainz és Stephane Peterhansel kiesése miatt Ekstrom az egyetlen audis, aki még versenyben van az idei Dakaron, de a verseny hátralevő részében minden bizonnyal be kell érnie szakaszgyőzelmekkel, mivel összességében közel hét óra a lemaradása el-Attija mögött.

Binotto szerint Vettel minden Ferrari-rajongó kedvence marad

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Kiderült, a Ferrari milyen pilótafelállással vág neki a WEC idei szezonjának
Következő cikk Perez után újabb sztár adta a nevét az FIA elektromos motorcsónak-bajnokságához

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország