Cunoda „csalással” ért oda a 2. helyre?

A Red Bull és az AlphaTauri talán a legnagyobb győztesei lehetnének a szezon előtti bahreini teszteknek. A vasárnapi záró tesztnapon a győztes Max Verstappen és a második helyezett Juki Cunodát kevesebb, mint 0,1 másodperc választotta el.

Yuki Tsunoda, AlphaTauri

Fotót készítette: Steven Tee / Motorsport Images

Az AlphaTauri AT02 kódjelű autójának teljesítményére sokan felkapták a fejüket az elmúlt napok során. 

Még több F1 hír:

A tegnapi nap során Juki Cunoda egy fantasztikus köridővel a második helyen zárta a gyakorlást. Egy sasszemű Reddit-felhasználó azonban kiszúrta, hogy a japán a gyors köre során jóval hamarabb nyitotta a DRS-t, mint az azt jelző tábla.

 

Az utolsó DRS-zóna Bahreinben 170 méterrel a kanyar kijárata után, nagyjából a kék „Aramco” táblával egyvonalban helyezkedik el. A képen látható, hogy Cunoda mennyivel korábban aktiválta a rendszert. 

 

A belső kamerás felvételek tanulsága szerint Cunoda a többi körben is hasonlóan járt el, vagyis amint lehetett, a kanyarból kijövet egyből bekapcsolta a DRS-t.

A nap során Cunoda érte el a legnagyobb végsebességet. A 322 km/órával száguldó japán tempója 3 km/órával volt nagyobb, mint a második leggyorsabb Charles Leclerc végsebessége.

A McLaren versenyzője, Lando Norris nem tudta megállni, hogy ne szúrjon kicsit oda versenyzőtársának. Miután Cunoda az Instagramon „nagyon sima napról” beszélt, a brit odaírt: „Milyen volt a DRS?” – természetesen néhány nevetős emoji kíséretében.

A szezon előtti tesztek alatt nincs a DRS használatára vonatkozó szabályrendszer, Cunoda körideje így – bár nyilvánvalóan előnyt szerzett vele – szabályosnak minősül.

A DRS túlzott használata ellenére az AlphaTauri elégedett lehet a felkészüléssel. Korábban maga Norris is úgy nyilatkozott, hogy a faenzai csapat autója és versenyzői meglepetést okozhatnak.

Juki Cunoda részletes beszámolója a tegnapi napról itt olvasható el

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez

Ajánlott videó:

Előző cikk Marko: "Az idei Mercedes idegesebbnek tűnik"
Következő cikk A Mercedes kedden ismét pályára hajt Bahreinben

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország