KezdőlapFormula 1Csúfos véget érhet Ricciardo F1-es pályafutása?

Csúfos véget érhet Ricciardo F1-es pályafutása?

-

Mark Hughes elismert F1-es szakíró szerint sokatmondó Zak Brown, a McLaren ügyvezetőjének legutóbbi nyilatkozata, és ő azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy Daniel Ricciardónak nem marad ülés a mezőnyben jövőre.

A Red Bullnál töltött évei alatt szinte mindenki egyetértett abban, hogy a megfelelő autóval egy napon világbajnok lehet. Éppen ezért sokan a homlokukat ráncolták, amikor 2018 végén a középszerű Renault kedvéért elhagyta az energiaitalos istállót. 2021-es McLarenhez szerződése viszont visszaadta a reményt arra, hogy a felfelé ívelő pályát mutató wokingiakkal egyszer tényleg révbe érhet. Ám jelen állás szerint sokkal valószínűbb, hogy karrierje csúcspontja helyett annak végét jelenti majd a papaja színű autóban eltöltött két év.

Legalábbis Mark Hughes, az elismert és igen jól értesültnek számító F1-es szakíró szerint meglehetősen vészjósló Zak Brown, a McLaren ügyvezetőjének korábbi nyilatkozata, amelyben az amerikai üzletember elmondta: Ricciardo a saját és a csapat várakozásait is alulmúlja, és a tavalyi Olasz Nagydíjtól, illetve még néhány futamtól eltekintve nem teljesít úgy, mint kellene.

Daniel Ricciardo, Zak Brown
Brownnak fogytán a türelme? Fotó: McLaren

Tavaly még lehetett azzal takarózni, hogy az ausztrálnak nem fekszik a 2020-as kocsi továbbfejlesztett változatának számító 2021-es gép, ám az idén ő és Norris is a nulláról indult. Ehhez képest továbbra sincs nyoma sem a Red Bullnál látott Ricciardónak, csapattársa Barcelonában pedig úgy adott neki a versenyen fél percet, hogy mögüle rajtolt, és mandulagyulladástól szenvedve, igencsak betegen vezetett.

Hughes szerint ez a teljesítmény még egy fizetős pilótától is karcsú lenne, nemhogy egy busásan megfizetett szupersztártól, és úgy véli, ezt maga Ricciardo is beismeri. A szakértő úgy gondolja, hacsak Ricciardo nem tud gyorsan, még az idei szezon közben változtatni, nehéz elképzelni, hogy a McLaren igényt tart rá jövőre is, ami könnyen oda vezethet, hogy a nyolcszoros futamgyőztes 32 évesen kiszorul az F1-ből.

Ricciardo reagált

Chris Medland, a RACER és a Motor Sport Magazine újságírója a Monacói Nagydíj pénteki sajtótájékoztatója alatt Twitteren osztotta meg Ricciardo reakcióját Zak Brawn szavaira. Az ausztrál pilóta igazat adott főnökének azzal kapcsolatban, hogy nem felel meg a teljesítménye a várakozásoknak, majd hozzátette: „A bőröm barna, gyönyörű és vastag is”. Utóbbival arra célzott, hogy jól viseli a kritikákat.