KezdőlapFormula SportFormula 3Csapatot vált az F3-ban Alekszandr Szmoljar

Csapatot vált az F3-ban Alekszandr Szmoljar

-

Shwartzman (ideiglenes?) kiszállásával jelenleg Alekszandr Szmoljar az, aki Mazepin után a legközelebb jár az F1-hez. Tavaly már futamokat nyert az F3-ban, így megnőtt érte az érdeklődés.

Alekszandr Szmoljar 2020-ban mutatkozhatott be az F3-ban. Első évében már rögtön dobogóra állhatott, tavaly pedig már futamokat is nyert, ugyancsak az ART Grand Prix színeiben. Ezzel a teljesítménnyel már hatodikként zárta a szezont, így érthető módon megnőtt az ázsiója.

107 szerzett pontjára és a hatodik helyre több csapat is felfigyelt, így az ART után Szmoljar az MP Motorsportshoz igazolt.

Nagyon elégedett vagyok, hogy az MP Motorsportshoz igazolhattam” – fogalmazott Szmoljar. „Tavaly rengeteget harcoltam a csapat versenyzőivel, ahogy ugyanazokért a dobogós helyekért harcoltak, amikre én is ácsingóztam. Most már együtt küzdhetünk ezekért, reméljük, minél több győzelem lesz ennek a vége. Most itt az ideje a lehető legjobb felkészülésnek, hogy aztán majd jól teljesíthessünk a bahreini szezonnyitón.

Szmoljar az első bejelentett versenyző az MP Motorsportnál a 2022-es szezonra. „Nagyszerű hír Alex szerződtetése és az, hogy ő és az SMP Racing belénk fektette a bizalmát. Ő a bajnokság egyik legjobb versenyzője a maradásával, és óriási tapasztalata rengeteget fog segíteni nekünk egy remélhetően nagyon erős szezonban. – mondta a holland istálló első embere, Sander Dorsman.

A 2022-es F3-as szezon Bahreinben kezdődik. Az első futamot március 19-én rendezik. A címvédő norvég Dennis Hauger eggyel feljebb lépve immár az F2-ben folytatja.