DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
F1

„Csak Max okozhat vb-címet eldöntő ütközést”

A korábbi háromszoros F1-es nagydíjgyőztes szerint ha balesettel dől el a világbajnokság Abu Dhabiban, arról csak a holland tehet majd, hiszen neki kedvez, ha mindketten nulláznak.

Minden idők egyik legkiélezettebb és legfeszültebb világbajnoki párharca zajlik idén a Formula-1-ben Max Verstappen és Lewis Hamilton között, akik pontazonossággal érkeznek meg a hétvégi Abu Dhabi Nagydíjra. A két rivális idén már többször is összekoccant a pályán: Silverstone és Monza után a legutóbbi dzsiddai versenyen is volt rá példa, bár jóval szürreálisabb körülmények között, mint a korábbi esetekben.

Emiatt nem lehet kizárni, hogy korábbi vb-döntőkhöz hasonlóan az idényzárón is láthatunk ütközést közöttük, Johnny Herbert szerint viszont ez esetben biztosan Verstappen lesz ennek a kiváltója, mivel a dupla nullázással megmaradó pontegyenlőség neki kedvez, s eleve ő az agresszívebb kettejük közül:

verstappen-hamilton-crash-dzsidda-redbull-2021



„Max mondott valamit, ami szerintem nagyon árulkodó: valami olyasmit mondott, hogy még mindig megvan az az előnye, hogy ő szerezte a több győzelmet” – nyilatkozta Herbert a Sky Sportsnak. „Ez azt jelenti, hogy ha egyikük sem ér célba, akkor Max nyeri a világbajnokságot, szóval ez egy nagyon érdekes kijelentés. Nem akarom azt látni, hogy úgy dől el a világbajnokság, hogy az egyik versenyző kiüti a másikat, és ez csak Max lehet ezen megjegyzés miatt.”

A korábbi háromszoros nagydíjgyőztes a Szaúd-Arábiában történtekről is elmondta a véleményét: „Emlékszem, hogy üzenetet írtam akkor Damon Hillnek, hogy ’féktesztelte őt’. Ilyet nem lehet csinálni Formula-1-es versenyzőként vagy igazából semmilyen versenyzőként, hogy őszinte legyek. Azt kell mondani, hogy ’Max, nincs szükséged ilyesmire, megvannak a nyers képességeid is, akárcsak Lewisnak’.”

Herbert szerint a dzsiddai futam megmutatta, milyen messzire hajlandó elmenni a Red Bull hollandja a vb-címért: „Micsoda záróverseny vár ránk, mert ennek még koránt sincs vége. Szerintem mindez megmutatja, hogy Max mennyi mindent megpróbál megtenni, hogy megnyerje a világbajnokságot. Egyetértek Lewisszal, Bár imádom Maxet azért, amit a pályán művel, valóban a határokat feszegeti, néha túlságosan is.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: