DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Coulthard: Verstappen csak nyugodtabb lett

Bár a címvédő elképesztő formában van, David Coulthard nem hiszi, hogy gyorsabbá vált, véleménye szerint inkább csak higgadtabb lett. A korábbi F1-es pilóta szerint Max Verstappen érettebbé vált.

A nyugalom lehet a siker kulcsa Max Verstappen esetében David Coulthard szerint. A skót szerint ez lehet az oka annak, hogy a 24 éves versenyző ennyire jól teljesít az idei szezonban.

Coulthard ehhez példaként a tavalyi szezonzáró utáni interjút hozta fel, ahol a történtek, és az esti ünneplés után is egy rettentően nyugodt emberrel beszélgethetett.

„Ami igazán megmaradt bennem, hogy az Abu-Dhabi Nagydíjat követő napon interjút készítettem vele. A menedzsere, Raymond Vermeulen szerette volna, ha megcsinálom az interjút, de előtte azt gondoltam: Ó Istenem ez már a másnap, hogyan fog ez menni? Aztán amint találkoztunk, egyfajta feltűnő, szinte derűs nyugalom sugárzott belőle. Jos Verstappen, és Max is rettentően nyugodtak voltak” – mondta el Coulthard a Motorsportnak.



„Később persze azt is mondta, hogy minden, ami ezután jön, az csak bónusz. Nagyon könnyű a versenyzőknek ilyesmit mondani, de azt hiszem, Max esetében ez őszinte volt. Az életcélját elérte, és ez látszik az idei vezetésén is. Gyorsabb lett? Nem hinném, szerintem már így is nagyon gyors volt. A 2021-ben látottnál szinte lehetetlen jobbnak lenni ebből a szempontból, nyugodtabb, és érettebb lett, ez teljesen biztos” – folytatta.

Ami az idei világbajnoki csatát illeti, Coulthard úgy gondolja, Verstappen vezetésében nincs meg az a bizonytalanság, mint ami Charles Leclerc-nél megfigyelhető.

„Ha megnézzük Charles-t, még mindig van egyfajta félelem a vezetésében. Ez talán logikus, hiszen a Ferrari olyan pontokat hagyott el, amiket nem kellett volna, de Max már nem követi el azt a néhány hibát, és ezek tényleg számítanak. Akár a megpördül és nyer taktikát is választhatja. Azt a budapesti futamot, ahol a tizedikről feljött az első helyre, tényleg az egyik legjobb versenyének tartom eddig” – utalt vissza zárásként a Magyar Nagydíjra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: