Coulthard szerint nem csak az autó miatt ekkora a különbség Verstappen és Perez között

David Coulthard szerint félrevezető lenne azt mondani, hogy a Red Bull Forma-1-es autóját kifejezetten Max Verstappenre fejleszti, a skót szerint ugyanis Verstappen és Perez között túl nagy ehhez a különbség.

Max Verstappen, Sergio Perez, Christian Horner and Adrian Newey, Red Bull Racing

Red Bull Content Pool

Sergio Perez erősen kezdte a 2022-es Forma-1-es szezont: második lett Ausztráliában, Spanyolországban és Imolában, Monacóban még nyerni is tudott, így egy ideig még a világbajnoki címért is versenyben volt.

A szezon felénél azonban elhalt a lendülete, a Francia Nagydíj és az Olasz Nagydíj között csak egyszer tudott felállni a dobogóra, míg csapattársa a Red Bullnál, Max Verstappen sorozatban öt versenyt nyert meg.

 

Perez felől azonban még mindig olyan hangok érkeztek, amely szerint a mexikói egyenlő ellenfele tud lenni Verstappennek, édesapja például a Brazil Nagydíj után azt mondta: „Checo nyeri meg azokat a versenyeket, az igazán nehezeket, amiket Max nem.”

Azt is sokan állítják, hogy az autót a csapat mindig olyan irányba fejleszti, ami Verstappennek felel meg. David Coulthard azonban a Motorsport.com holland kiadásának nyilatkozva azt mondta: „Egyáltalán nem csak az autóról van itt szó.”

Még több F1 hír:

„Nagyon jól látható a különbség kettejük között, ha összehasonlítjuk őket. Elég megnézni azt, mit láttunk Checótól és mit Maxtól. Elég jelentős a differencia, ezt akkor is el kell ismerni, ha valaki nem igazán kedveli Maxot.”

2023-ban Perez saját bevallása szerint ismét a világbajnoki címet célozza meg, a Brazíliában történtek után meglátjuk, hogy erre mennyi esélye marad. Daniel Ricciardo is érdeklődéssel fogja figyelni az eseményeket, hiszen elég egyértelműen a mexikói ülésére pályázik.


A szakértők szerint helyrehozhatatlan kár keletkezett Verstappen és Perez kapcsolatában

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Év végi bizonyítványosztás a Motorsport.com-nál: a 4. helyen: George Russell
Következő cikk Hamilton ma is figyeli a McLaren eredményeit

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország