Coulthard: Ricciardo jelenléte komoly veszélyt jelenthet Perezre a Red Bullnál

Az egykori Forma-1-es pilóta David Coulthard szerint Sergio Pereznek csipkednie kell magát, hiszen amennyiben Daniel Ricciardo fel tud töltődni a tartalékpilótai szerepkörben, valós veszélyt jelenthet az ülésére a Red Bullnál.

Sergio Perez, Red Bull Racing

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

A 2023-as szezon egyik érdekes pályán kívüli történetszála lesz, hogy az aktív versenyzéstől visszalépő Daniel Ricciardo, aki saját bevallása szerint is kiégett a McLarennél teljesített két küzdelmes szezon után, képes lesz-e revitalizálni a Forma-1-es karrierjét, vagy pedig az F1-es álmot elengedve máshol keres magának elfoglaltságot.

Bár Ricciardo a versenyek kevesebb mint felén lesz jelen az évben, David Coulthard szerint a Max Verstappentől még mindig elmaradó Sergio Perez egyáltalán nem veheti félvállról a csapaton belül érkező kihívást, mivel a Red Bull látni fogja Ricciardo szimulátoros és tesztadatain, hogy milyen teljesítményre lehet képes.

„Checo azt fogja látni, hogy egy valódi helyettesítő pilóta érkezett a csapathoz” – nyilatkozta a Red Bullhoz ezer szállal kötődő Coulthard a BBC-nek, aki szándékosan nem a tartalékpilóta kifejezést használta.

„Ha Checo megnézi, hány futamgyőzelmet szerzett Max és hányat ő, világossá válik, hogy nem csak apróságok finomítására kell koncentrálnia. Teljesen újra kell gondolnia a dolgokat, teljes szoftverfrissítésre van szüksége.”

„Ugyanazokkal az összetevőkkel ugyanazt főzné ki jövőre is, változtatnia kell, ha mást akar elérni. Hozzáférése van a világbajnok adataihoz, láthatja, hol lassabb, hol gyorsabb. Checónak minden adott ahhoz, hogy javítson a teljesítményén, és hogy rátegye az egyik kezét a világbajnoki trófeára. Ha ez nem sikerül neki, akkor olyan pilóta lesz, mint én, aki nyert egy pár futamot” – mondta önkritikusan Coulthard, aki csapaton belül Mika Häkkinentől és Kimi Räikkönentől is kikapott, amikor világbajnoki címre is alkalmas autó volt alatta.

Még több F1 hír:

„Én már voltam hasonló helyzetben Mika és Kimi ellen, az embernek minden követ meg kell mozgatni ahhoz, hogy versenyben maradhasson. Az erőnléti edzés egy dolog, de igazán csak a szimulátorban és az autóban javíthat a tempóján.”

„A McLarennél eltöltött 9 évem alatt minden egyes teszten ott voltam, és minden futamon rajthoz álltam, még akkor is, ha cudarul éreztem magam, ha éreztem, hogy rosszul leszek a teszt után, mert tudtam, hogy amint kikerülök az autóból, lehetőséget kap egy tartalékpilóta arra, hogy megmutassa a képességeit.”

„Amennyiben nem engeded, hogy lehetőséget kapjon az autóban, bármennyit beszélhet arról, hogy mennyire jó lenne. Farkastörvények uralkodnak, meg kell védened a területedet.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk A McLaren szerint nem fogja őket hátráltatni Piastri tapasztalatlansága
Következő cikk Ekkor tartják a következő nagy megbeszélést a 2026-os Forma-1-es szabályokról

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország