Coulthard már 2006-ban is a Red Bull saját motorja mellett kampányolt

David Coulthard már 2006-ban rámutatott a saját motorosztály létrehozásának előnyeire a Red Bullnál. Most, tizenhat évvel később az osztrák csapat végre saját erőforráson dolgozik a Red Bull Powertrains keretein belül.

David Coulthard, Red Bull Racing RB3

David Coulthard, Red Bull Racing RB3

Sutton Images

A Red Bull 2005 végén vette át a Jaguar csapatot. A cél a világbajnoki cím megszerzése volt, de akkoriban ez még távolról sem tűnt reálisnak. A skót a Motorsport.com-nak elárulta, hogy annak idején üres csekkek álltak rendelkezésre, hogy nagyágyúkat szerződtessenek az osztrák csapathoz. Adrian Newey-t például egy londoni vacsora alkalmával győzték meg arról, hogy csatlakozzon a csapathoz.

Miután az első három szezonban három különböző motorral versenyzett a csapat, nevezetesen a Cosworth, a Ferrari és a Renault erőforrásaival, nehéz volt jó partnereket találni. Coulthard már húsz évvel ezelőtt kigondolta az összes olyan érvet, amivel a Red Bull most elindította a motorprojektet, ezért már akkor is a saját motorosztály létrehozását szorgalmazta.

Még több F1 hír:

Időközben a csapat is elszánta magát, és saját erőforrásokat épít. A Viaplay skót elemzője ezt teljes mértékben támogatja. Ő már akkor is látott benne potenciált, és szilárdan hitt a Red Bull tervében.

Az idő múlásával a csapat néhány száz fős létszámból egy több világbajnoki címet zsebében tudó csapattá nőtte ki magát, most már saját motorprojekttel is. A skót tréfásan megállapította, hogy ez nem is rossz egy energiaital-gyártótól.

Marko szerint egyértelmű, hogy ki minden idők legjobb Red Bull-pilótája


Így futotta meg egy problémás autó az F1 egyik legjobb időmérős körét...

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner 2025 vége előtt dobogós helyezéseket szeretne elérni a Haasszal
Következő cikk Vettelt szívesen látnák jövőre a Formula E-ben, amely „jobban illene hozzá”

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország