Coulthard: Lewis és Max ütközése olyan volt, mint amikor én ütköztem Schumacherrel

David Coulthard szerint Lewis Hamilton és Max Verstappen ütközése sokban hasonlít ahhoz az incidenshez, amit ő maga élt át Spában, mikor el akarta engedni maga mellett Michael Schumachert. A brit arra is kitért, hogy a holland jobban megérdemelte volna a győzelmet.

Max Verstappen, Red Bull Racing, 2nd position, lifts his trophy

Max Verstappen, Red Bull Racing, 2nd position, lifts his trophy

Andy Hone / Motorsport Images

Mint ismert, a szaúdi verseny utolsó harmadában Max Verstappen megpróbálta elengedni maga mellett Lewis Hamiltont, hogy elkerülje a büntetést a korábbi incidensek miatt, azonban a brit nem értette meg, hogy mit akar a riválisa, és végül beleszaladt a Red Bullba.

Sokan megpróbálták megfejteni a futam után, hogy ki volt a hibás a balesetben, és David Coulthard érdekes elmélettel állt elő. A brit úgy véli, hogy Hamilton talán azt hitte, hogy virtuális biztonsági autós fázis lépett életbe, ezért nem mert előzni. Ugyanakkor azt is hozzátette, hogy szerinte nem volt szándékosság Max mozdulatában.

„Ott van az 1998-as tapasztalatom, amikor Michael belém rohant Spában, ahol azt mondták, hogy engedjem el őt, majd lelassítottam, hogy Michael el tudjon menni, mire ő belém rohant” – elevenítette fel a nagy port kavart esetet Coulthard az F1 Nationnek nyilatkozva.

„Rengeteg kritika ért akkoriban, hogy vajon fékteszteltem-e őt, tettem-e valamit, hogy megpróbáljam segíteni Mikát a bajnokságban. Nos, nem, én csak követtem a csapat utasításait, és megpróbáltam elengedni őt.”

Még több F1 hír:

„Maxnak azt mondták, hogy engedje el Lewist. Stratégiailag lelassított, és ha megnézed, Lewis is lassít, és kezdetben nem volt kontaktus. Aztán egy kicsit elbizonytalanodott, azt hiszem, valószínűleg egy kicsit összezavarodott, hogy van-e virtuális biztonsági autó.”

„Nem nézhetsz a pilótafülkébe és a műszerfalra, hogy megkapd ezt az információt, és nem nézhetsz ki egyszerre a pilótafülkéből. Mindezek a dolgok összeadódnak, így aztán nekiment Maxnak” – tette hozzá az egykori McLaren-pilóta, aki a pirost zászlót követő rajtokra is kitért.

„Úgy gondolom, hogy ha elemezzük Max versenyét, akkor az előzése, ahogy mindkét autó belső oldalán ment lefelé, és mégis beért a kanyarba, zseniális volt. Az, hogy hagyta Lewist előzni közvetlenül a DRS [aktiválási pont] előtt, majd újra megelőzte őt, és utána megkapta a DRS-t, az is briliáns volt.”

„Azt hiszem, sok minden van, ami szerintem azt mutatja, hogy Max megérdemelte volna, hogy megnyerje ezt a nagydíjat. Természetesen elkezdheted elemezni Lewis versenyét, és ő még mindig figyelemre méltó, ha a kerék a kerék elleni versenyzésről van szó.”

„Megúszta az Oconnal történt kontaktot, hiszen nem sérült meg igazán (az autója). Aztán sikerült nekifutnia Max hátuljának, és bár megsérült az első szárnya, ez bárki másnak az egész első szárnyát letörte volna. Hihetetlenül jó a szoros versenyzésben, és végül is ő jött át elsőként (a célvonalon) és nyerte meg ezt a futamot.”

Ricciardo szerint a sportnak pont egy ilyen világbajnoki küzdelemre volt szüksége

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk „A harmadik rajt elképesztő volt, úgy vezetett, ahogy ismerjük őt”
Következő cikk Brawn védelmébe vette az FIA Szaúd-Arábiában végzett munkáját

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország