Coulthard figyelmezteti Verstappent: Nagy a különbség, de a bajnokságnak még nincs vége

David Coulthard szerint az idei világbajnoki cím még nem dőlt el, hiába vezet tetemes előnnyel és végez briliáns munkát Max Verstappen, ugyanis még rengeteg minden történhet.

Max Verstappen, Red Bull Racing

Fotót készítette: Red Bull Content Pool

Kilenc futammal a 2022-es Forma-1-es szezon vége előtt a dolgok jól alakulnak Max Verstappen számára, aki 80 pontos előnnyel vezet Charles Leclerc előtt. David Coulthard azonban arra figyelmeztet, hogy a bajnoki címért folytatott küzdelem még messze nem ért véget.

Verstappen a tizedik helyről indult a Hungaroringen, majd egy lenyűgöző győzelmet aratott, és ismét megmutatta, ami a korai F1-es éveiben olyan szenzációssá tette őt: az előzéseit. Coulthard „klasszikus Max Verstappen-futamnak" nevezi a Magyar Nagydíjat.

„Az olyan csalódásokon, mint egy sikertelen kvalifikáció, egy megpördülés és a kuplunggal kapcsolatos problémák leküzdése a versenyen ilyen módon, egyszerűen briliáns" - mondta az 51 éves skót a Formule1.nl-nek adott interjúban.

Még több F1 hír:

Verstappen a szezon első felében tizenhárom futamból nyolcat megnyert, szemben Leclerc három győzelmével. Részben a Ferrari hibáinak és megbízhatósági problémáinak köszönhetően Verstappen előnye mára nyolcvan pontra nőtt, de Coulthard hangsúlyozza, hogy a nyári szünet után még sok minden történhet.

A Red Bull Racinget is érheti visszaesés, amit a Ferrari ki tud majd használni. „Nyolcvan pont sok, de Maxnak is lesznek visszaesései, lesz balszerencséje, motort kell cserélnie" - jegyezte meg a korábbi F1-es pilóta, mielőtt hozzátette: „Ennek a bajnokságnak még nincs vége."

Vettel eleinte „irritálta” az embereket a Ferrarinál

Íme a spái 24 órás videós összefoglalója:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Alesi a Ferrari rajongóinak: „A csapat kritizálása nem fog nekik segíteni”
Következő cikk Marko elismerően nyilatkozott a még mindig versenyképes Alonsóról

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország