Coulthard: Alonsónak több bajnoki címmel kéne rendelkeznie

A korábbi F1-es pilóta, David Coulthard, aki manapság TV-s szakértőként is tevékenykedik, elmondta, hogy Max Verstappen akár könnyen arra a sorsra juthat, mint Fernando Alonso, hiszen a spanyol a zsinórban szerzett két címe óta nem tudott újabbat nyerni.

Fernando Alonso, Aston Martin

Fotót készítette: Mark Sutton / Motorsport Images

Az idei szezonban lényegében Verstappen számított az etalonnak a Forma–1-ben, hiszen a nehéz évkezdet után a Red Bull elkezdett rohamosan javulni, a holland pedig a végén meg sem állt 15 futamgyőzelemig. Ennek köszönhetően pedig összességében viszonylag simán tudta megvédeni bajnoki címét.

Az F1-es paddock többsége vélhetően egyetért abban, hogy a 25 éves versenyző most a legjobb a mezőnyben. Hiába azonban a lenyűgöző tehetsége, Coulthard szerint mindez egyáltalán nem biztosítja számára a további sikereket.

„Könnyen előfordulhat, hogy a Verstappen-korszak akár már két év után véget ér, de nem azért, mert ne lenne briliáns pilóta. Inkább azért, mert az autója nem lesz alkalmas rá. Ezt senki sem tudhatja előre” – mondta Coulthard a Formule1.nl-en megjelent szezonértékelőjében.

Még több F1 hír:

„Ott van például Lewis Hamilton, aki könnyedén lehetne mondjuk kilencszeres bajnok is, de az ő esetében gyakran előfordult, hogy neki volt a legjobb autója, ez pedig olyasmi, amit mondjuk Fernando Alonso nem mondhat el magáról.”

A 13-szoros győztes egy dologban viszont mégis biztos: „Alonsónak több bajnoki címmel kéne rendelkeznie, de a döntései, valamint a versenyzés istenei együttesen tettek róla, hogy jövőre már az Aston Martinnál fog vezetni, így pedig az esélyei a végső győzelemre ismét elég csekélyek lesznek” – vélekedett a skót.

Figyelembe véve azonban az idei évet, valamint azt, hogy jövőre azért nem lesznek drasztikus szabálymódosítások, nagyrészt ki lehet jelenteni, hogy Verstappen továbbra is ott lesz a bajnokságra esélyes versenyzők között.

Rosberg már dörzsöli a tenyerét a Mercedes házon belüli csatája láttán

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Sainz szerint nem az a hétvége volt a legjobbja idén, ahol futamot nyert
Következő cikk Steiner arról beszélt, eladná-e Gene Haas a Forma-1-es csapatát

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország