DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Checo a tökéletes csapattárs Max mellett”

Helmut Marko, a Red Bull F1-es tanácsadója szerint a mexikói nem próbál meg harcolni, de mindig megtesz mindent, ami tőle telik. A szakember beszélt Carlos Sainzról is.

Sergio Perez 2021-ben került a Red Bullhoz, miután Daniel Ricciardo távozása után sem Pierre Gasly, sem Alexander Albon nem igazán váltotta be a hozzá fűzött reményeket. A mexikói viszont tavaly olykor komoly segítsége tudott lenni Max Verstappennek, idén pedig még tempóban is közeledett a regnáló világbajnokhoz, ami kétéves hosszabbítást jelentett számára.

Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója nagyon boldog a jelenlegi felállással, és azt is elmondta, hogy miért: „Max bármilyen autót gyorsan tud vezetni. Ezért tökéletes, hogy Sergio Perez a csapattársa. Checo nem próbál meg harcolni, de megtesz mindent, amit tud, ez pedig győzelemhez vezethet, mint például tavaly Bakuban. Ők ketten remekül dolgoznak együtt” – idézi Marko szavait a RaceFans.net szakportál. Perezt valóban kétszer is helycserére kérték idén – igaz, mindkétszer úgy, hogy a holland eleve gyorsabb volt nála.

perez-verstappen-redbull-2022-f1



Verstappennek anno a hétvégi Brit Nagydíjon első győzelmét arató Carlos Sainz volt az első F1-es csapattársa még a Toro Rossónál, ám míg a hollandot már a második idénye közben előléptették az anyacsapathoz, a spanyolt tovább parkoltatták a második számú alakulatnál, ahonnan aztán tovább is állt a Renault-hoz. Marko minderre ugyancsak magyarázatot adott:

„Felháborodás volt amiatt, mert úgy gondolták, átnéztünk Carloson. Az ő fejlődése is jó ütemben haladt, és gyakran minimális volt a különbség köztük. De annak ellenére, hogy kevesebb volt a tapasztalata, Max volt a gyorsabb versenyző, ezért döntöttünk úgy, hogy átrakjuk a Red Bullhoz. Carlos szimplán peches volt, hogy Max volt a csapattársa.”

A szakember Verstappenről úgy nyilatkozott, hogy az apja, Jos Verstappen nevelése formálta olyanná, amilyen lett: „Nagyon jó, de egyben nagyon kemény nevelést kapott az apjától. Ez formálta őt. Olaszországban például egész évben lehet gokartozni, de ha esik, mindenki a kávézó felé veszi az irányt. Max volt az egyetlen, aki kint maradt és tovább gyakorolt” – fogalmazott Marko. Hozzátette: a személyiségét, az elkötelezettségét, az önbizalmát és a karizmáját illetően Ayrton Sennához tudná hasonlítani Verstappent.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: