KezdőlapFormula 1Capito: Russell jövőre valós ellenfele lehet Hamiltonnak

Capito: Russell jövőre valós ellenfele lehet Hamiltonnak

-

Jost Capito, a Williams csapatfőnöke szerint az év végén tőlük távozó George Russell jövőre valós ellenfele lehet Lewis Hamiltonnak a Mercedesnél.

Valtteri Bottas elhagyja a csillagos márkát, helyére pedig a 23 éves, régóta a Mercedes-pártfogolt Russell ülhet, ő lesz Hamilton csapattársa.

Ami azonban a Mercedesnek pozitív, az a Williams számára veszteség.

„Természetesen szomorú vagyok, hogy távozik” – mondta Capito, a német Sport1-nek. „Másrészt viszont örülök neki, mert egy abszolút topcsapat tagja lesz. Sokat tanult a Williamstnél, és mindenképpen megérdemli.”

„Nyilvánvalóan szerettük volna megtartani, de Alex Albon személyében találtunk egy jó utódot” – tette hozzá. „Nagyon jól illik a csapatba, éhes (az eredményekre), és ő a megfelelő ember arra, hogy a Williamsszel megtegye a következő lépést.”

Arra a kérdésre, hogy Russell készen áll-e arra, hogy jövőre valóban kihívója legyen Hamiltonnak, Capito így válaszolt: „Igen, így van.”

„Sok versenyzővel dolgoztam már együtt, de George igazán nagyszerű, azáltal is, ahogyan össze tud állítani maga mögött egy csapatot. Már 23 évesen hihetetlenül sokat fejlődött.”

„Az igazán fontos dolog az, hogy mennyire bírja a nyomást. Minél nagyobb a nyomás, annál erősebb lesz.”

Az egyik értelmezés szerint azonban Russellnek szüksége lehet egy évre, hogy beilleszkedjen a Mercedesnél, mielőtt 2023-ban valóban a rendszeres győzelmekért és a bajnoki címért harcolhat majd.

„Nem” – ragaszkodik hozzá Capito.

„George mentálisan és technikailag is elég erős ahhoz, hogy már most nyomást gyakoroljon Lewisra. És ő is ezt akarja, ezért is versenyez.”