DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Capito: Jövőre még nem leszünk versenyképesek

Reálisan látja csapata helyzetét Jost Capito, aki tisztában van azzal, hogy a következő évben még nem lesznek igazán jók az F1-ben. A csapatfőnök szerint ezért is volt fontos Sargeant szerződtetése.

Több már csapattal ellentétben a Williams nem tudta kiaknázni a 2022-es szabályváltozásokban rejlő lehetőséget. Az istálló a mezőny végére került, így az általuk megszerzett nyolc pont is értékesnek számít a teljesítményüket figyelembe véve. Mindegyik pilótájuk, még a beugróként szereplő Nyck de Vries is képes volt pontszerző helyen zárni idén, ez azonban még ezzel együtt is csak a konstruktőri pontverseny utolsó helyére volt elég.

Jost Capito a RacingNews365-nek adott interjúra során elmondta, véleménye szerint jövőre sem lesznek sokkal erősebbek, így többek között ezért volt fontos, hogy 2023-ban már velük versenyezzen Logan Sargeant, aki a Formula-2-ből lép fel.

„Nyilvánvaló, hogy veszíteni fogunk néhány pontot, mert egy újoncnak tanulnia kell. Ez az egész más egy tapasztalt embernek, de ha hosszú távon gondolkodunk, az olyanok miatt csináljuk az akadémiát, mint ő. Ha nem lennénk hajlandóak betenni, akkor csak a pénzünket pazarolnánk erre” – utalt a csapatvezető a Williams utánpótlására.



„Én annak a híve vagyok, hogy egy fiatal srácot a lehető leggyorsabban hozzunk be, mert ha ezt a tanulási folyamatot végig csinálja, akkor sokkal gyorsabban fejlődhet tovább az F1-ben, mintha egy évig ugyanazt csinálná a megszokott módon az F2-ben. Nekünk azért jobb, ha korábban történik meg mindez, mert tudjuk, hogy jövőre nem leszünk nagyon versenyképesek. Így most van esélyünk arra, hogy egy fiatal pilótának lehetőséget adjunk, ezt pedig egy topcsapat nem igazán engedheti meg magának” – vallotta meg őszintén.

Capito említést tett Alexander Albon helyzetéről is, mivel elmondása szerint a brit-thai pilóta nagyon támogató volt, és egy új oldalát mutatta meg Sargeant érkezésekor.

„Ez az ő karaktere. Nagyon támogató volt Logan felvételekor, mert szívesen segít egy ifjú tehetségnek. Szerintem ezt már észrevette magán a múltban. A személyisége miatt egy erős csapattársat akar maga mellé, akit ha fel tud építeni, az hosszú távon hasznos lehet a számára” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: