2024. március 29. 00:21
KezdőlapMotoGPCampinoti: Iannone megérdemel egy esélyt

Campinoti: Iannone megérdemel egy esélyt

Korai még ez a latolgatás, de Andrea Iannone szeretne újra versenyezni eltiltása lejárta után. A Pramac főnöke, Paolo Campinoti úgy gondolja: „Megérdemel egy esélyt.”

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Andrea Iannone szeretne visszatérni a versenyzéshez. Eltiltása 2023. december 16-ig tart, mivel a 2019-es Sepangi Nagydíjon vett vizeletmintájában kimutatták a drostanolon nevű tiltott anyagot, egy anabolikus szteroidot. Az olasz azonban mindig is ártatlanságát hangoztatta, és most a 2024-es szezonban való visszatérésről álmodozik.

„Vissza fogok térni a versenyzéshez” – mondta Iannone a La Gazzetta dello Sportnak adott interjújában. „Nem tudom, hol, hogyan és mikor, akár a MotoGP-ben, akár a Superbike-világbajnokságban, de garantálom: csak a motorok és a sebesség ad értelmet az életemnek. Vannak emberek, akik még mindig hisznek bennem, és ez jó.”

Négy év szünet után, majd 34 évesen a MotoGP világbajnokságba való visszatérés rendkívül valószínűtlen az olasz számára. A Pramac csapat tulajdonosa, Paolo Campinoti azonban a Sky Sport olasz kollégáinak elismerte: „ Nagyon kedvelem őt, és sajnálom, hogy ezen megy keresztül. Szerintem megérdemli az esélyt a visszatérésre.”

Vajon elgondolkodnak rajta, hogy 2024-ben a Prima Pramac csapatában visszahozzák az akkor 35 éves versenyzőt? „Szép kihívás lenne, de sok mindent fontolóra kell venni. Ezt sajnos nem csak én döntöm el” – mondta Campinoti. „Ha csak rajtam múlna, akkor igent mondanék. Mert szerintem kevés versenyzőnek van olyan tehetsége, mint Andreának. Ő azon kevesek egyike, aki Márquezzel egy szinten küzdött a Moto2-ben. Egyértelműen tehetséges, sajnálom, hogy ilyen problémái voltak.”