Button: „mega” lenne, ha három csapat küzdene a címért

Jenson Button szerint minden esély megvan arra, hogy a következő években végre újra több csapat is harcban legyen a bajnoki címért. Mint mondta, utoljára 2010-ben volt ilyenre példa, márpedig ez a nyílt sisakos küzdelem jót tenne a Forma-1-nek.

Lewis Hamilton, Mercedes, 3rd position, with Sergio Perez, Red Bull Racing, 2nd position, Carlos Sainz, Ferrari, 1st position, on the podium

Fotót készítette: James Sutton / Motorsport Images

A 2022-es világbajnoki szezon a Forma-1-ben több szempontból is érdekesen alakult. Eleinte úgy tűnt, hogy a Ferrari kerül lépéselőnybe, aztán a Red Bull megmutatta, hogy komolyan kell számolni velük, és végül kiélezetteb küzdelem nélkül behúzták a szezont.

A korábban domináns teljesítményt nyújtó Mercedes azonban a szezon második felére feltámadt, George Russell révén győzelmet is ünnepelhettek, sokáig pedig a bajnokság 2. helyéért is harcban voltak. Jenson Button örülne neki, ha mind a három csapat harcban lenne a címért a jövőben.

„Még a költségkorlátozással együtt is, hogy a hátrébb lévő csapatok valóban az élen harcolhassanak, szóval az nem valószínű, de mindenképpen lehetséges” – jelentette ki a világbajnok brit a Sky Sports kérdésére.

Még több F1 hír:

„Nincs okuk rá, hogy miért ne tudnának, különösen, ha megfelelő személyzettel és a megfelelő versenyzői felállással rendelkeznek. Bármi lehetséges” – folytatta Button, aki tehát nem tartja elképzelhetetlennek, hogy később akár még nyíltabbá váljon a bajnoki küzdelem.

„Három csapat mega lenne. Mindannyian szeretjük, ha több csapat vesz részt (a küzdelemben). Amikor két versenyző egy csapatban küzd a bajnoki címért, igen, az rendben van, ha a versenyzés is jó. De szeretjük a többi csapatot (hogy ők is ott legyenek).”

„Szeretjük, ha a csapatok ugyanúgy küzdenek, mint a versenyzők. Szerettem a Toto [Wolff] és Christian [Horner] közötti harcot a pályán kívül, valamint a pályán zajló akciót. Utoljára 2010-ben volt három csapat, amikor a McLaren, a Ferrari és a Red Bull küzdött a világbajnoki címért.”

Minek után a Red Bullt a költségplafon átlépése miatt megbüntették, így akár ki is alakulhat a hőn áhított három csapatos küzdelem az élen. Ráadásul a McLaren és az Alpine is nagyot lépett előre 2022-ben, nem beszélve a Fernando Alonso vezette Aston Martinról, amely már jó ideje 2023-ra késszül.


Toto Wolff filozófiáját másolja az Alpine csapatfőnöke

 

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Év végi bizonyítványosztás a Motorsport.com-nál: az 1. helyen: Max Verstappen
Következő cikk Az F1-es csapatfőnökök is szavaztak: ez a 10 pilóta teljesített legjobban a 2022-es szezonban szerintük

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország