Brundle szerint Vettelnek nehéz lesz az F1-től távol is folytatnia aktivista tevékenységeit

Martin Brundle a Sebastian Vettel közelgő visszavonulásának híre után elmélkedett négyszeres világbajnok pályafutásáról - és arról is, hogy mit hozhat számára a jövő.

Sebastian Vettel, Aston Martin, on the grid

Fotót készítette: Zak Mauger / Motorsport Images

Sebastian Vettel a Magyar Nagydíj előtt megerősítette, hogy a 2022-es szezon végén, az Aston Martinnal töltött második szezonja végeztével távozik a Forma-1-ből. Brundle elismeri, hogy annak ellenére, hogy Vettel még csak 35 éves, sok mindent belezsúfolt az F1-ben töltött időbe.

„Mintha nem is telt volna el sok idő azóta, hogy 15 évvel ezelőtt a BMW pénteki tesztpilótája volt, majd a Toro Rossónál úgy nézett ki, mint egy friss arcú egyetemista, aki élvezi az életet" - írta Brundle a Sky Sports oldalán.

„Négy világbajnoki címet és 53 futamot nyert, ezzel harmadik az F1-es örökranglistán, és továbbra is ő minden idők legfiatalabb világbajnoka. Lehet, hogy még csak 35 éves, de keményen égette a gyertyát” – folytatta.

Még több F1 hír:

Vettel 2010 és 2013 között négy egymást követő világbajnoki címét a Red Bull-lal szerezte. Egy nehezebb közös szezon után 2014-ben távozott a Ferrarihoz. Annak ellenére, hogy több futamot is nyert az olaszokkal, Vettelnek nem sikerült újabb világbajnoki címet szereznie.

„Seb 14 győzelmét a Ferrarival szerezte hat szezon alatt, ami talán több, mint azt néhányan gondolnák, tekintve, hogy a kaland során nem sok minden alakult a tervek szerint" - folytatta Brundle.

„Megkérdeztem Christian Hornert a Sky Sports F1-ben, hogy szerinte Seb hibát követett-e el, amikor 2014 végén elhagyta a Red Bullt a Ferrari kedvéért, és ő kristálytisztán kijelentette, hogy akkor úgy érezte, ez volt a helyes lépés számára, tehát nem."

Vettel a visszavonulását bejelentő nyilatkozatában arról beszélt, hogy több időt szeretne fiatal családjával tölteni, valamint utalt arra is, hogy az utóbbi időben vállalt aktivista tevékenységét is folytatni kívánja.

Brundle meg tudja érteni az Aston Martin versenyzőjének döntését, de megkérdőjelezte, hogy ez utóbbi kihívást jelenthet-e Vettel számára, amikor nem az F1-es paddock reflektorfényében jelenik majd meg.

„Sebastian a családi életet szeretné folytatni, és kétségtelenül néhány más globális kezdeményezést és ügyet is folytatni szeretne, amelyekért az elmúlt szezonokban kiállt" - mondta Brundle.

„Miközben ugyanazon a napon elindított egy Instagram-fiókot, amelynek már 2,1 millió követője van, nehéz lesz fenntartania az érdeklődést az F1-től távol, mert ez a sportág előre néz. Hányszor emlegette valaki idén például Kimi Raikkönent? Sebastian egy igazi bajnok és egy alapvetően jó ember, és öröm volt kommentálni a pályafutását” – zárta Brundle.

Vettel eleinte „irritálta” az embereket a Ferrarinál

Íme a spái 24 órás videós összefoglalója:

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk De la Rosa: Alonso a legjobb projekt, nem a legtöbb pénz miatt váltott
Következő cikk Verstappen személyi edzője a Google-on keresett rá a hollandra, hogy ki is ő valójában

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország