KezdőlapFormula 1Brundle attól tart, hogy Verstappen olyan sorsa jut, mint Hamilton

Brundle attól tart, hogy Verstappen olyan sorsa jut, mint Hamilton

-

Martin Brundle szerint benne van a pakliban, hogy Max Verstappen teljesítményét is negatív színben tüntetik majd fel a nézők.

Lewis Hamilton a hibirid-érában szinte mindent megnyerte. Csak 2016-ban és 2021-ben csúszott ki a bajnoki cím a kezei közül, míg a Mercedes 8 éven át verhetetlennek bizonyult. Ám a hétszeres világbajnok „uralmát” az F1 kedvelői nem nézték jó szemmel. A kiszámítható bajnokság nem tett jót a sportágnak, és a brit pilóta megítélésének sem.

Többször megkapta a 37 éves versenyző azt a kritikát, hogy csak az autója miatt tud nyerni, versenyzői kvalitásai sokszor feledésbe merültek. A Sky Sports szakértője szerint a holland pilóta is erre a sorsa fog jutni, ha ilyen előnnyel nyeri a futamokat.

„A belga verseny egy gyöngyszemnek ígérkezett, ám végül egy átlagos futam lett belőle, habár Max Verstappen remekül vezetett. Nem Verstappen hibája, hogy ilyen formában van, és így összeszokott a Red Bull-lal. Az embernek az az érzése, hogy a garázsban ülve a bankszámlakivonatát is olvasgathatta volna, akkor is ő lett volna a győztes. Hamarosan előkerülnek azok, akik a dominanciája miatt nyavalyognak majd. Ezt tapasztalhattuk Michael Schumacher és Lewis Hamilton esetében is. Ahelyett, hogy értékelnék milyen kiváló teljesítményt nyújtott Verstappen és a Red Bull vasárnap. Remélem, ez az előny csak a pálya karakterisztikájának volt köszönhető, és az elkövetkezendő versenyeken a Ferrari és a Mercedes közelebb kerül hozzájuk. ” – írta Brundle.