KezdőlapFormula 1Brown: Nem igaz, hogy az F1 korrupt lenne

Brown: Nem igaz, hogy az F1 korrupt lenne

-

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown nem ért egyet azzal a felvetéssel, hogy a 2021-es Abu Dhabi Nagydíj a korrupció bizonyítéka volt a Forma-1-ben.

Két hónap múlva elrajtol a 2022-es szezon mégis még mindig minden a 2021-es szezonzáróról szól. Az évadzárón történtek kivizsgálása folyamatban van.

A Mercedes-főnök Toto Wolff szerint a csapat valószínűleg soha nem fogja kiheverni a történteket, míg az azóta is hallgatásba burkolózó Hamilton állítólag még mindig nem biztos, hogy rajthoz áll idén.

A versenyigazgató Michael Masi a szezonzáró verseny legégén, egy biztonsági autós fázis alatt engedélyezte, hogy az első helyen álló Hamilton és a harmadik helyen haladó Max Verstappen közé beékelődött lekörözendő versenyzők még a biztonsági autós fázis alatt kiálljanak onnan és felsorakozzanak a mezőny végén. Így Verstappennek már nem kellett megküzdenie a lekörözendőkkel az utolsó körben, hanem tapadhatott Hamiltonra, így könnyebb dolga volt a hétszeres világbajnok megelőzésével.

Hamilton a Mercedesnek küldött csapatrádiós üzenetében „manipuláltnak” nevezte az eredményt, és ezt a véleményt a Forma-1-es rajongók egy része is osztja.

Brown azonban nem ért egyet azzal, hogy bármilyen szabálytalanság történt volna.

„Nem hiszem, hogy rosszindulatú döntés volt. Nem értek egyet azokkal, akik szerint a sportág korrupt” – idézte a Motorsport-Total.com.

„Lehetett volna esetleg más döntést hozni? Igen, valószínűleg. De meg akarom várni, hogy mit mond az FIA.”

„Mint minden ellentmondás a sportban, a sebek begyógyulnak, amint elkezdődik a következő szezon” – mondta.

Brown pedig más sportágakban a bírói ítéletekhez hasonlította, ahol „néha igazuk van, néha pedig nem”.