Brown: ne vegye senki készpénznek, hogy Hamilton marad az F1-ben

A McLaren Racing vezérigazgatója, Zak Brown szerint Lewis Hamilton hiába tűnt el a nyilvánosság elől, vissza fog térni a 2022-es Forma-1-es szezonra, azonban szerinte nem alaptanok a visszavonulásáról szóló találgatások.

Max Verstappen, Red Bull Racing RB16B, and Lewis Hamilton, Mercedes W12, make contact as they battle for the lead

Fotót készítette: Andy Hone / Motorsport Images

Lewis Hamilton azóta nem állt a nyilvánosság elé, hogy a 2021-es Abu Dhabi Nagydíjon elbukta a nyolcadik világbajnoki címét Max Verstappennel szemben Michael Masi megkérdőjelezhető döntései után.

Toto Wolff még karácsony előtt, az FIA díjátadó gálájának napján adott sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, hogy Hamilton „kiábrándult” a sportból, azóta pedig az FIA beígért vizsgálatának elkezdődésével egészen vad pletykák kaptak szárnyra, kezdve a Mercedes listájától a Masi kirúgását követelőző álláspontokig.

Brown szerint – aki már korábban kifejezte elégedetlenségét azzal kapcsolatban, hogy a farok csóválja a kutyát a csapatok és az FIA kapcsolatában, Hamilton úja autóba fog ülni a 2022-es szezonban.

Még több F1 hír:

„Egy olyan versenyzőről beszélünk, aki élete formájában van” – idézi Brownt a The Race. „Biztos, hogy dühös, de a versenyzők versenyeket akarnak nyerni, és szerintem vissza fog térni, hogy megszerezze azt a nyolcadik bajnoki címét. Még nem áll készen a nyugdíjra.”

„Engem sokkolna, ha nem ülne újra autóba, de ezzel egy időben senkinek nem szabad készpénznek vennie, hogy így tesz. Nem szabadna alábecsülnünk a frusztrációját, vagy úgy tenni, mintha az alaptalan lenne.”

Amennyiben újra Forma-1-es autóban láthatjuk majd őt, Brown szerint Hamilton teljesítményén nem fog meglátszódni az elmúlt hónapok okozta stressz.

„Lewis az egyik legintelligensebb pilóta, és elképesztő a koncentrációja, miután felrakta a sisakot a fejére. Nem nagyon láttam arra példát, hogy az autóban az érzelmei vezették. Csak vessünk egy pillantást a szaúdi versenyre. Micsoda teljesítményt nyújtott, ahogyan Brazíliában is.”

„Nem véletlenül lett hétszeres világbajnok, és hiába lehet most dühös az egész ügy miatt, ettől még szerintem ennek nem lesz majd hatása a vezetésére, miután az autóban ülve kizárta a külvilágot.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Bottas: A legjobb akarok lenni...
Következő cikk Latifi: Nekem kell vezetnem a csapatot

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország