DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Brown: Folytatódni fog a harc

Kiváló hétvégét teljesített Olaszországban a McLaren csapata, amely hosszú idő után ünnepelhetett futamgyőzelmet. Zak Brown is örül ennek, de tudja, hogy nem lesz könnyű dolguk a Ferrari ellen.

Voltak idők, amikor a Ferrari és a McLaren a világbajnoki címért harcolt egymással, jelenleg viszont a konstruktőri pontverseny harmadik helye a tét a két istálló között. Az Olasz Nagydíjon a wokingi alakulat nagyszerűen futott, a vasárnapi versenyen pedig kettős győzelmet arattak, miután Daniel Ricciardo győzni tudott Monzában, Lando Norris pedig a második helyen ért célba.

Bár a hazai pályájukon győzték le a maranellóiakat, ettől függetlenül a McLaren vezérigazgatója úgy látja, hogy futamonként változhatnak az erőviszonyok.

„A Ferrarinak nem volt túl rossz hétvégéje, csak nekünk volt egy jobb, de ők sem sokkal maradtak le. Ez a csata minden futamon folytatódni fog, úgy gondolom, egyes pályák jobban fekszenek az autónknak, mint mások. Tavaly nagyon gyorsak voltunk Monzában és tudtuk, hogy Zandvoort nem az erősségeinknek megfelelő pálya. Ha a következő hét-nyolc futamra tekintünk, látunk néhányat, ami a mi javunkra és néhány olyat, ami a Ferrari javára fog dönteni”─ idézte Brownt az F1i.com.



A szakember szerint várható volt, hogy jók lesznek az olasz pályán, azt pedig hangsúlyozta, hogy nem szabad túl gondolniuk ezt a sikert.

„Monzában mindig is jók voltunk, szóval fel kell ismernünk, hogy továbbra is lesznek ilyen hullámvölgyeink, miközben feljebb lépünk a rajtrácson. Ez mindenkinek sokat jelentett. Először is, azt hiszem, főként azoknak a McLarennél, akik olyan keményen dolgoztak az elmúlt öt évben, de tudom, hogy néhányuknak ez 20, 30 vagy akár 40 évre nyúlik vissza.”

„Nagy győzelem volt ez a csapat és a szponzori partnereink számára. Sokan közülük akkor csatlakoztak hozzánk, amikor még csak ígérgettünk, de most képesek vagyunk elkezdeni ezek egy részét teljesíteni ezeknek. A földön kell maradnunk, ez egy nagyszerű hétvége volt, de még van hova fejlődnünk” ─ tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: