KezdőlapFormula 1Briatore szerint ebben kellene változnia a Ferrarinak

Briatore szerint ebben kellene változnia a Ferrarinak

-

Az egykori Forma-1-es csapatfőnök Flavio Briatore szerint a Ferrarinak változtatnia kell a mentalitásán, ha vissza szeretnének térni a siker útjára.

Az olasz istálló számára egy óriási csalódás volt a 2020-as szezon, miután csak a konstruktőri bajnokság hatodik helyén végeztek és egyetlen egy futamot sem tudtak megnyerni.

Azonban a Vörösök a tavalyi csalódást követően jól kezdték az idei szezont és a szezon második versenyén Imolában Charles Leclerc a negyedik, Carlos Sainz Jr pedig az ötödik helyen ért célba, amivel jelezték a McLaren számára, hogy megtalálták megfelelő kihívójukat a konstruktőri bajnokság harmadik helyéért folytatott harcban.

A pozitív szezonkezdet miatt az olaszok kitolhatják az SF21 fejlesztését a szezon végéig, habár már többször is lenyilatkozták azt, hogy első sorban már 2022-re és a nagy szabályváltozásokra szeretnének koncentrálni.

Briatore – aki korábban a Benetton és a Renault csapatfőnöke volt a száguldó cirkuszban – azonban nem érti, hogy miért akar a Ferrari ilyen gyorsan átállni teljes mértékben a 2022-es autójuk fejlesztésére.

„Éppen csak elindult a mostani szezon és már 2022-ről beszélnek,” – mondta Briatore a Rai egyik broadcast adásában. „Ezzel már kockára teszik a szezon előtt kitűzött céljukat, a konstruktőri harmadik helyét, amit még két olyan zseniális pilótápárossal is nehéz elérni, mint Leclerc és Sainz esetében.

„Az idei autójuk kétségtelenül versenyképesebbnek tűnik a tavalyinál, azonban a szabályváltozások miatt a 2022-es autó sokkal jelentősebb lesz a csapat jövője szempontjából. Aztán majd meglátjuk, mert ha ott sikerül betalálniuk, akkor akár a konstruktőri negyedik vagy harmadik helynél is előrébb végezhetnek majd.”

Az olasz szakember hozzátette, hogy ha a Ferrari újra győzelmekért és világbajnoki címekért és győzelmekért szeretne harcolni, akkor változtatniuk kell a mentalitásukon.

„A győzelem kulcsa a mentalitásban rejlik,” – folytatta Briatore. „A Ferrari annak idején is csak akkor tudott labdába rúgni, amikor a Benettontól átment hozzájuk Ross Brawn és Rory Byrne, akik annak idején kivételes szakemberek voltak a sportban. A mostani Ferrari sem újulhat meg egy éjszaka alatt. A problémákat először mindig fel kell ismerned, mielőtt megpróbálnád megoldani őket.”