Brawn védelmébe vette az FIA Szaúd-Arábiában végzett munkáját

Az F1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn szerint az FIA és az F1 versenyigazgatója, Michael Masi jó munkát végeztek az ellentmondásos és kaotikus Szaúd-arábiai Nagydíjon.

Michael Masi, Race Director

Fotót készítette: Simon Galloway / Motorsport Images

Ahogyan arra a vonalvezetésből és az F2-es futamon látottakból már következtetni lehetett, a dzsiddai futam az idei szezon egyik legkaotikusabb versenyévé vált, két piros zászlóval, számtalan virtuális biztonsági autóval.

Az FIA munkája különösen az első piros zászló alatt került a rivaldafénybe, ugyanis az F1 idei újításának köszönhetően, amely betekintést enged a nézőknek az FIA és a csapatok közötti kommunikációba, úgy tűnt, mintha Masi alkudozott volna a Red Bull-lal arról, melyik rajtkockából kell majd Verstappennek rajtolnia.

Az F1 sportszakmai igazgatója, Ross Brawn azonban a kritikák kereszttüzében védelmébe vette az FIA munkáját a szokásos verseny utáni blogbejegyzésében.

„Meg szeretném dicsérni az FIA-t, és különösen a versenyigazgató Michael Masit, amiért jó munkát végeztek egy elképesztően bonyolult versenyen. Tudom, hogy egyesek úgy érzik, ellentmondásosak voltak a döntései, de ezzel nem értek egyet” – írta Brawn az F1 hivatalos oldalán.

Még több F1 hír:

„Amikor az újraindítás előtt Michael azt ajánlotta Maxnak, hogy Esteban és Lewis mögé kerüljön, jó megoldás volt, mert a másik lehetősége az lett volna, hogy továbbítja az ügyet a versenybírók felé, aminek valamilyen időbüntetés lett volna a vége.”

„Michael azonban gyakorlatias döntést hozott. Ehhez hasonló beszélgetések többször is előfordulnak egy versenyen Amikor valaki szabálytalanul előzik vagy védekezik, a versenyigazgató felszólíthatja őket, hogy álljanak vissza az eredeti pozíciójukba.”

„Egyesek úgy gondolják, hogy Michael üzletelt a Red Bull-lal. Erről szó sem volt, a helyzet egyszerű volt: vagy elfogadod a versenyigazgató döntését, egyértelmű kimenettel, vagy az ügy a stewardokhoz kerül.”

Brawn minden verseny után megnevezi, hogy szerinte ki volt a hétvége versenyzője, ezt a „címet” pedig most a közönséggel ellentétben Lewis Hamiltonnak adta:

„Szerintem jobb munkát végzett (Verstappennél). Nyugodt maradt a heves csaták között is, nem hibázott, és még a leggyorsabb kört is megfutotta egy olyan autóval, amelynek a fél első szárnya sérült volt.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Coulthard: Lewis és Max ütközése olyan volt, mint amikor én ütköztem Schumacherrel
Következő cikk Így válaszolt az FIA a szaúdi pálya biztonságát megkérdőjelező pilótáknak

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország