DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Brawn elvonul, Ocon beszólt – ez történt hétfőn

Vettel akár Marko helyére is kerülhet, Webbert aggasztja a Haas döntése, változatnak a dzsiddai pályán: egy csokorba gyűjtöttük a hétfői nap legfontosabb F1-es híreit.

Ross Brawn, az F1 sportigazgatója a Formula-1 honlapján vezetett blogjának legfrissebb bejegyzésében árulta el, hogy jövőre már csak a kanapéról fogja nézni a versenyeket – miközben olyan pletykák is felröppentek, hogy akár ő is átveheti a távozás előtt álló Mattia Binotto helyét a Ferrari élén. Részletek minderről itt!

brawn-f1-dppi



A visszavonuló Sebastian Vettel akár a lassan 80 éves Helmut Marko helyét is átveheti a Red Bullnál: minderről itt írtunk bővebben.

Max Verstappen a tavalyi és az idei vb-cím kapcsán is köszönetet mondott a Hondának a remek erőforrásért – miközben beszólt azoknak, akik a túl hosszú szezonok miatt emelnek panaszt.

Mark Webber szerint nem jó jel, hogy a Haas egy fiatal reménység helyett inkább a veterán Nico Hülkenbergnek szavazott bizalmat 2023-ra: az ausztrál ex-F1-es véleménye itt olvasható.

Valtteri Bottas úgy véli, már nincsenek messze az Alfa Romeo elsődlegesen kitűzött céljaitól, a dobogóhoz viszont még nagy lépéseket kellene tenniük: https://formula.hu/f1/2022/11/28/bottas-nagy-lepesek-kellenek-a-dobogohoz

Ocon_ALO_Canada

Keményen odaszólt az Alpine-tól távozó Fernando Alonsónak Esteban Ocon, aki szerint a munkának mindössze a 2 százalékát végezte a csapatnál a kétszeres világbajnok spanyol – erről itt írtunk részletesebben.

Ismét változtatnak a dzsiddai pályán a 2023-as F1-es Szaúd-arábiai Nagydíjat megelőzően biztonsági okokból: részletek ITT. Mindeközben az Albert Parkban pedig a lelátókat kell bővíteni az óriási érdeklődés miatt.

De ha már szóba került Dzsidda: a minap ott rendezték a WTCR búcsúversenyét, amely után szokatlan büntetést kapott a Tassi Attilát az élről kilökő Franco Girolami – itt írtunk erről.

Végezetül pedig két kerék: nem Valentino Rossi és féltestvére, Luca Marini nyerte a Doktor Ranchán rendezett 100 kilométeres versenyt: https://formula.hu/parc-ferme/34190

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: