DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas: Remélem, most már elfelejtjük a hurkákat

Nem először fordult már elő, hogy a hurkakerékvetők annyira megdobtak egy autót, hogy az emiatt a levegőbe repült és ezáltal irányíthatatlanná vált. Bottas szerint más megoldás után kellene nézni.

Guanyu Zhou balesete mellett a hétvége egyik leghajmeresztőbb esete a Formula-2-ben történt, ahol Roy Nissany és Dennis Hauger akadtak össze. Az izraeli pilóta leszorította ellenfelét a pályáról, majd Dennis a hurkakerékvetőn felpattanva pont fejbe találta volna társát, ha nincs a glória.

Korábban Alex Peroni is szenvedett egy egészen bizarr balesetet, még 2019-ben, Monzában, aki a Parabolicát vette szélesre, majd – mintha csak egy videojátékot látnánk – kilőtt az égbe, és a gumifal tetején landolt, mint később kiderült el is törött egy csigolyája.



A mostani esetet sem hagyták szó nélkül a pilóták. Bár az eset nem a Formula-1-ben történt, Valtteri Bottas emelte fel a szavát a veszélyes elemekkel szemben: „Remélem, most már mindenhonnan felszedik ezeket a hurkákat. Mindenhol egyértelműek a pályahatárok, így nem igazán látom értelmét ezeknek a magasított rázóknak” – idézi Bottast a GP Fans.

„A fehér vonalat nem léphetjük át négy kerékkel. Máshol ez jól működik, nem is tudom, itt miért volt ezekre szükség, mindenesete szerintem a következő versenyzi eligazítás meglehetősen hosszúra fog nyúlni. Reméljük, hogy a vasárnap délelőtt történt eset elegendő lesz ahhoz, hogy történjen valami.”

Ezután csapattársa hatalmas balesetéről is beszélt a finn: „Szerintem mind egyetértünk abban, hogy a glória a valaha volt legjobb találmány az F1-ben. Csak egyszer láttam a felvételt, ahogy fejjel lefelé csúszik, de ettől nem is néztem tovább. El kell fogadnunk, hogy ez is megeshet, de szerencsére gyorsan tájékoztattak arról, hogy jól van, ami sokat segített nekem is.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: