DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas nem akar több futamot

Már nem fér bele több verseny a naptárba Valtteri Bottas szerint. Bár jöhet még néhány új helyszín a jövőben, az Alfa Romeo finn pilótája úgy érzi, a mostani menetrenddel már eljutottak a végsőkig.

A hosszú és megterhelő 2021-es év után idén sem lesz könnyebb dolguk a csapatoknak. A Formula-1 idei versenynaptára összesen 23 futamból áll, a zsúfolt menetrend pedig elég megterhelő tud lenni a résztvevők számára.

Erre próbálta meg most felhívni a figyelmet az Alfa Romeo csapatához igazoló Valtteri Bottas is, aki úgy véli, ennél több versenyhétvégét már szinte lehetetlen lenne megrendezni.



„Úgy érzem, hogy kezdünk elérni a határhoz. Szerintem nem lehet ennél több futamunk egy ilyen sűrű naptárral. Nem tudom, hogyan lenne rá idő, vagy logisztikailag milyen formában lenne ez lehetséges. A naptár tulajdonképpen most van rendben, korábban azt hittem, lesz legalább vagy négy tripla hétvége, de csak kettő ilyen lesz és az augusztusi szünetünk is megvan. Ez elég hektikus, viszont még összehozható. A Formula-1-ben pont az a jó, hogy repül az idő, és az adrenalin, amit ez a sport ad, szinte örökké tart” – idézte Bottas szavait a PlanetF1.

A finn versenyzőt arról is megkérdezték, a sűrű naptár jelenthet-e valamilyen előnyt számukra, Bottas pedig abszolút hisz abban, hogy ez a hasznukra válhat.

„Az én helyzetemben és számunkra, mint csapat számára valószínűleg előnyös lesz. Ugyanakkor ez másoknál is így van. Egy új autóval az ember a maximális futásteljesítményt és tapasztalatot akarja elérni, szóval ez egy jó lehetőségnek tűnik” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: