DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Bottas: Lewis minden évben fejlődik most is

A Mercedestől távozó finn F1-es pilóta szerint eddigi csapattársa lenyűgöző, mert folyamatosan, évről évre javul, méghozzá azért, mert kőkeményen dolgozik érte. Ő is tanult tőle.

Öt évet töltött a Mercedesnél Valtteri Bottas, aki 2022-től már az Alfa Romeót erősíti, a konstruktőri világbajnok istálló pedig George Russellt szerződtette a helyére. A finn pilóta tíz győzelmet aratott az öt mercedeses szezonja alatt és mind az ötször csapatbajnoki címhez segítette az együttest, négyszer pedig Lewis Hamilton egyéni címéhez is asszisztált. Most a brit pilótáról kérdezték:

"Benne az az igazán lenyűgöző, hogy folyamatosan, évről évre képes volt fejlődni. Már most is óriási tapasztalata van a Formula-1-ben, de mégis képes volt új dolgokat megtanulni, amelyektől jobb és jobb lett. Nyilván én is fejlődtem pilótaként, de Lewis is megcsinálta ugyanezt és ez nem jön magától. Keményen dolgozik érte, mert tudja, hogy a versengés egyszer szorosabb és szorosabb lesz" - idézi Bottas szavait a RacingNews365.com.

00121046_039



"Egyértelműen sok dolgot tanultam meg tőle én is, vezetéstechnikailag és a beállításokat tekintve is. Sok apróságot innen-onnan. De az tényleg lenyűgöző, hogy nem dőlt hátra és tovább emelte a szintet. Mindig még többet akar kihozni magából és a körülötte lévő csapatból is, emiatt tudott minden egyes szezonban még jobbá válni."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: