Bottas elmondta, miben kell javulnia 2023-ban

Valtteri Bottas életében komoly változást hozott a tavalyi Forma-1-es szezon, hiszen öt esztendő után elhagyva a Mercedest az Alfa Romeóhoz igazolt. A finnt szemmel láthatóan feltöltötte a váltás, de elismerte, lenne miben fejlődnie.

Valtteri Bottas, Alfa Romeo C42, Yuki Tsunoda, AlphaTauri AT03, Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, Esteban Ocon, Alpine A522

Valtteri Bottas, Alfa Romeo C42, Yuki Tsunoda, AlphaTauri AT03, Charles Leclerc, Ferrari F1-75, Sebastian Vettel, Aston Martin AMR22, Esteban Ocon, Alpine A522

Mark Sutton / Motorsport Images

Bottas a 2021-es szezont követően kilépett Lewis Hamilton árnyékából és az Alfa Romeóhoz szerződött, ahol kifejezetten első számú pilótaként kezelik Csou Kuan-jü mellett.

Ugyan az Alfa Romeo kvalifikációs teljesítménye kifejezetten erős volt - legalábbis önmagukhoz képest mindenképpen -, ezzel szemben a versenyek rajtjai és az első körök pocsékul sikerültek a hinwili alakulat versenyzőinek: összesen 39 pozíciót veszítettek a futamok ezen szakaszaiban.

Bottas most elismerte, a rossz eredményekből ő is kivette a részét és elmondta, jobban kell alkalmazkodnia az Alfa rajtprocedúrájához, amin mindenképpen szeretnének javítani a következő idényben.

„Összességében volt néhány kiugró eredményünk, de nagy átlagban a kvalifikációink jól sikerültek. A versenytempó, pedig különösen az év első felében, amíg sikerült jól kezelnem az abroncsokat, elég erős volt“ - mondta Bottas a The Race-nek.

Még több F1 hír:

„Elismerem, vannak gyenge pontjaim. A magam részéről az első körök nagyon rosszul sikerültek. Elég sok rajtproblémánk volt az év elején, de fokozatosan a rajtokban is jobbá váltunk“ - tekintett vissza a 2022-es idényre a finn.

„Ami engem illet, különösen, amikor a legjobb tízből rajtolunk, egy kicsit jobb alkalmazkodásra lesz szükségem. Néhány év alatt hozzászoktam, hogy mindig az első két sorból indulok, így csak néhány autóra kell figyelni“ - magyarázta az Alfa Romeo versenyzője.

„Amikor viszont a top 10-en kívülről indulunk, más egy kissé a rajtdinamika, szóval még mindig próbálok hozzászokni. Amikor az élmezőnyből indulok, sokkal könnyebb dolgom van“ - ismerte el Bottas.

 

Hozzátette, az előző idényben időnként túlságosan is udvarias volt a rajtoknál, ezen pedig igyekszik majd változtatni 2023-ban.

„Úgy érzem, egész pályafutásom során mindig kiszámítottam a kockázatokat, és mindig arra törekedtem, hogy túléljem az első kanyart. Ez néha pozíciókba került. Azt gondolom, hogy változtatni kell a gondolkodásmódon, ha nem végzel olyan sokszor pontszerző helyen és egy kicsit többet kell kockáztatni. Arra kell rávennem magam, hogy élesebb legyek“ - zárta Bottas.

Íme, így néz ki a Haas 2023-as Forma-1-es autója!

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Montoya szerint ő fogja megnyerni a 2023-as világbajnokságot
Következő cikk Az Audinál nehéz kezdetre számítanak a Forma-1-ben

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország