KezdőlapFormula 1Bottas: 2018-ban megfordult a fejemben a visszavonulás

Bottas: 2018-ban megfordult a fejemben a visszavonulás

-

Valtteri Bottas elárulta, hogy 2018-ban még a visszavonulás gondolata is megfordult a fejében.

Tegnap vált elérhetővé a Netflix platformján a Drive to Survive 3. évada, melynek kapcsán a finn pilóta többek között a csapaton belüli helyzetéről, gondolatairól és csapattársáról beszélt.

3 évvel ezelőtt, Lewis Hamilton és Sebastian Vettel volt versenyben a világbajnoki címért. Az Orosz Nagydíjon azonban a finn pilóta bizonyult erősebbnek, így vezette is a futamot. Ám a Mercedes közbe avatkozott, és felcsendült a rádióban a híres mondat (Valtteri, it’s James), ami kapcsán a nastolai versenyzőnek el kellett engednie a hétszeres világbajnokot.

,,A 2018-as orosz futam nagyon kemény verseny volt. Nehéz volt elfogadni, nagyon dühös voltam. Őszintén azt gondoltam: ‘miért is csinálom ezt’? Megfordult a fejemben az, hogy visszavonulok, az hogy feladom. A verseny után azt mondtam, hogy nem fogom ezt újra megtenni.” – olvasható Bottas narratívája a Racingnews365.com-on.

A finn viszont nem adta fel, így már az ötödik közös szezonját kezdheti meg Hamiltonnal. A 31 éves pilóta a párharc kapcsán elárulta, nehéz teherként pihen a vállán az a tény, hogy még nem sikerült legyőznie a brit versenyzőt az év végén.

,,Ha a csapattársad nyer és te vagy a második, akkor úgy érzed, hogy vesztettél. Én már csak tudom, voltam ilyen helyzetben, viszont be akarom bizonyítani azt, hogy a csapaton belül nem csak egy második számú pilóta vagyok. Még úgyis, hogy ezt nem ismerik be, talán tudatosan nem is választanak elsőt és másodikat. Néha a csapattagok megkérdezik maguktól: ugyanolyan bánásmódban részesítjük Lewist és Valtterit?”