szombat, április 20, 2024

Bombasztorira várva: az ő sikerük lenne nagy durranás a Daytona 500-on

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR szezonja a héten indul a legnagyobb presztízsű versennyel, a Daytona 500-zal, amelynek időmérőjét szerdán tartják, a rajt pedig vasárnap magyar idő szerint 20:30-kor kezdődik, az ARENA4-en is követhető lesz. A mezőnyben hét pilóta nyert már itt, és összegyűjtöttük, kik lennének azok a győztesek, akiknek a sikere valamiért különlegesnek számítana.

- Reklám -

Martin Truex Jr.

- Reklám -

A NASCAR csúcskategóriájának 2017-es bajnokának eredménylistájából hiányzik még hiányzik az itteni siker, és már 42 éves, nem sok lehetősége lesz pótolni. Az aktív bajnokok közül még hárman vannak rajta kívül ilyen helyzetben, de őket nem sürgeti annyira az idő. Truex nyerte a szezont felvezető Clash gálaversenyt, ez optimistává teheti, még ha azon természetesen jóval mások voltak a körülmények, mint egy átlagos futamon.

Kyle Larson

- Reklám -

Ha már Daytona 500 győzelem nélküli bajnokok, mindenképp előre kívánkozik a névsorban Kyle Larson, akit 2017-ben fél kör választotta el a győzelemtől. A táv utolsó részében hiába tudta, hogy spórolnia kell a benzinnel, végül kifogyott belőle, így elég keserű pirula jutott neki. Ilyen balszerencse után járna neki némi elégtétel valamikor.

Kyle Busch

Ő is bajnok (kétszeres) a NASCAR csúcskategóriában, de nála elsősorban azért lenne nagy szó a siker a hétvégén, mert több mintegy másfél évtized után csapatot vált, a Joe Gibbs Racingtől a Richard Childress Racinghez igazolt. A sikeres váltásból nagy címlapsztori lenne.

Aric Almirola

Larsonhoz hasonlóan egyszer már karnyújtásnyira közel került a diadalhoz, de az utolsó körben 2018-ban az élről kilökte őt a későbbi győztes Austin Dillon, amikor védekezni próbált ellene. Almirola amerikai mércével közel nőtt fel a legendás pályához, már gyerekként gyakran járt ki oda nézőként és gokartozni, és egyelőre bizonytalan a szezon utáni jövője, így talán utoljára indul a Daytona 500-on.

bónusz: Kevin Harvick

Utolsó idényét futja a NASCAR-ban a 47 éves Kevin Harvick, s bár egyszer (2007-ben) már diadalmaskodott itt, így kilóg az előző felsorolásból, a kiemelkedő pályafutásának hattyúdalát jelentő szezonban biztos kiemelkedő fénypont lenne a győzelem.