DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Egyéb

Börtönbe kerülhet Nelson Piquet?

A háromszoros világbajnok börtönbüntetést kaphat, miután egy tavalyi interjúban rasszista jelzővel illette Lewis Hamiltont. Vizsgálat indulhat, mivel három brazil képviselő eljárást követel ellene.

A múlt hét elején kerültek felszínre a közösségi médiában azok a felvételek, melyeken Nelson Piquet az n betűs szót használja, amikor Lewis Hamiltonról beszélt. A háromszoros világbajnok a brit pilóta magatartását kritizálta a 2021-es Brit Nagydíj kapcsán, a Verstappennel való ütközés miatt: „..az a n* betette az autóját az autó belső ívére és ott is hagyta.”

A felvételek napvilágra kerülése után Piquet bocsánatot kért Hamiltontól, azonban később kiderült, hogy egy másik interjúban is ugyanezt a kifejezést használta vele kapcsolatban. Az ügy kapcsán sokan felszólaltak, nyilatkozott többek között Martin Brundle, de a brazil nép nevében bocsánatot kért a hétszeres világbajnoktól Paulo Coelho is.

 piquet-nelson-f1-dppi



A brit Express szerint három brazil képviselő is azon dolgozik, hogy börtönbe kerüljön Piquet, mivel hivatalos ügyészségi panaszt tettek ellene Brazíliában. Azt remélik, hogy Piquet-vel szemben vádat emelnek a rasszista megnyilvánulások miatt, azonban az nem egyértelmű, hogy megkezdődött-e már a vizsgálat a kérdésben.

Aurea Carolina, Taliria Petrone és Vivi Reis, akik a Szocializmus és Szabadság Pártot képviselik, az ügyészséghez fordultak, azonban ők még nem nyilatkoztak az ügyben. Renan Gandolfi brazil szakjogász szerint Piquet akár három év börtönbüntetésre és súlyos pénzbírságra is számíthat, ha elindul vele szemben a büntetőeljárás és a háromszoros világbajnokot elítélik.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: