Binotto viszonya megromlott az elnökkel, Andreas Seidl lehet a Ferrari csapatfőnöke?

A hírek szerint nagy port kavart Maranellóban Jean Todt visszatérésének kérdése, ugyanis míg Binotto támogatja az ötletet, a Ferrari elnöke nem szeretné, ha háttérbe szorítanák őt.

Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari

Fotót készítette: Glenn Dunbar / Motorsport Images

Mivel az FIA-elnöki mandátuma 2021 végén lejárt, Jean Todt tavaly megkereste John Elkannt, a Ferrari elnökét, és tárgyalni kezdtek arról, hogy szupertanácsadóként visszatérjen Maranellóba. Ugyan nem voltak valós jelei annak, hogy ez tényleg megtörténhet, és főleg, hogy rövid időn belül, de úgy tűnik elég nagy port kavart az olasz istállónál.

Todt 1993 és 2009 között 14 bajnoki címet szerzett egyéniben és konstruktőrként a Ferrarival, így ez a dicső múlt minden bizonnyal elnyerné a szurkolók hitét és bizalmát. Mindazonáltal volt néhány ok, amiért nem mehett olyan könnyen a tárgyalás.

Binotto egyáltalán nem ellenezte Todt visszatérését, sőt, szerette volna, ha ez megvalósul. Kiváló tanácsadónak tartja a korábbi FIA-elnököt, aki sportpolitikai kérdésekben biztosan többet tudna segíteni neki, mint Elkann. A hírek szerint azonban Binotto támogatása nem tetszett az elnöknek, aki úgy érezte, hogy háttérbe szorítják.

Még több F1 hír:

Így jutottunk el odáig, hogy a hírek szerint az amúgy sem túl rózsás kapcsolat Binotto és Elkann között még tovább romlott. A Ferrari elnöke aktívan részt vesz a csapat élmezőnybe való visszajutásáért végzett munkálatokban és nem akar egy olyan megoldást legitimálni, amivel nem lehet hosszú távon tervezni.

Az ő elképzelése az lenne a Formu1a.uno szerint, hogy inkább egy „klasszikus“ csapatfőnököt állítana a csapat élére, ezért tárgyalásokba kezdett Hornerrel és Seidllel az elmúlt hónapokban, azonban a Red Bullnál lejáró szerződésű brit néhány hete már aláírta hosszú távú szerződést jelenlegi csapatával.

 

Ezt a megoldást Binotto természetesen nem preferálná, mert ez azt jelentené, hogy elveszti csapatfőnöki szerepét, amelyet Jean Todt érkezésével megtarthatna. A korábbi Ferrari-mérnök jövője nagyrészt a 2022-es autótól függ. Úgy tűnik, hogy Elkann tarsolyában már van egy lehetséges utód Andreas Seidl személyében.

Az új Ferrari február 17-én mutatkozik be, és alig öt nappal később, 22-én már a barcelonai pályán lesz, hogy másnap megkezdjék a háromnapos tesztet. A gyárban nyilvánvalóan az autóra összpontosítanak, mivel az új motoron még van mit dolgozni.

Giovinazzi továbbra is úgy gondolja: nem a teljesítménye miatt veszítette el az ülését az F1-ben

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Giovinazzi továbbra is úgy gondolja: nem a teljesítménye miatt veszítette el az ülését az F1-ben
Következő cikk „A Renault 2022-re egy bomba jó motort készített az Alpine számára“

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország