KezdőlapFormula 1Binotto: Sainz nem hagyta figyelmen kívül a csapatutasítást

Binotto: Sainz nem hagyta figyelmen kívül a csapatutasítást

-

Ugyan Carlos Sainz megszerezte első futamgyőzelmét a Forma-1-ben, és hosszú hetek után nyert ismét a Ferrari idén, mégsem lehetnek teljesen boldogok, hiszen kisebb feszültség alakult ki a futamon történtek miatt házon belül.

Életében először rajtolt az élről Carlos Sainz majd a rajtbaleset újraindítás utáni rajtnál meg is tudta tartani a vezető helyét Max Verstappennel szemben. A futam további alakulása pedig úgy hozta, hogy a végig gyorsabb csapattárs Charles Leclerc utolérte a spanyolt előbb a második, majd Verstappen visszalassulása után az első helyért. A monacói bajnok aspiráns többször és egyre harsányabban jelezte a csapatának a rádióban, hogy gyorsabb lenne és szeretné, ha helyet cserélnének, végül eljött a csere pillanata.

Sokáig biztosnak tűnt így Leclerc futamgyőzelme ám az Ocon miatt a futam hajrájában beküldött biztonsági autó mindent megváltoztatott. A Ferrari csak Sainzot hozta ki kerékcserére, így az éllovas monacói használt kemény gumikkal volt kint, míg az üldözői friss lágyakkal.

A Ferrari ekkor arra kérte Sainzot, hogy az újraindítás előtt a szabályok adta, lehető legnagyobb távolságra maradjon le Leclerc mögött, ezzel nyerve neki egy kis előnyt. A spanyol viszont nem így tett és ellenkezett, azzal indokolva, hogy akkor nagyon ráfognak esni az üldözői, Binotto pedig most elmondta, hogy megértették Sainzot és szó sem volt a részéről ellenszegülésről.

„Carlos nem hagyta figyelmen kívül a csapatutasítást. Egyértelművé tette, hogy neki magát kell védeni az üldözőktől, amivel egyben az előnyünket is védi. Tisztában vagyok vele, hogy ha nem az egész képet nézzük, akkor az a kép alakulna ki, hogy Carlos nem csapatjátékos, de számunkra egyértelmű, hogy számára a csapat az első.” – védte meg az olasz.