Binotto kijelentette, változásra van szükség

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto arról nyilatkozott, hogy változásokra van szükség a maranellói istállónál, de nem a kirúgásokban látja a megoldást.

Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari, in a press conference

Fotót készítette: Carl Bingham / Motorsport Images

Bár a Ferrari egykörös tempója általában minimum egy szinten van a Red Bull-lal, és sokszor a versenyeken is az övék volt a leggyorsabb vagy a második leggyorsabb kocsi a szezon folyamán, mégis már-már elérhetetlen távolságban van a világbajnoki cím a maranellóiak számára.

A 16 futam alatt csak 4 győzelmet tudott aratni a Ferrari, többször a csapat hibázott, de megesett, hogy a pilóták nem tudtak élni az adódó lehetőséggel. Ennek kapcsán a Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto arról beszélt, változásra van szükség, de szerinte rossz reakció lenne, ha kirúgnának pár embert:

Még több F1 hír:

„Nem kell megszabadulnunk emberektől, de változtatnunk kell néhány dolgon. A kommunikációnk és a döntéshozatal módján... változásokra van szükség” – mondta Binotto a Sky Sportsnak.

„Szükség van még több érték előállítására és talán néhány új dolgozóra is. De nem akarok a kirúgások útjára lépni, hiszen ez az elavult módja a problémák megoldásának” – tette hozzá a csapatfőnök.

A Ferrarinak eközben már inkább hátrafelé kell néznie: míg a Red Bull előnye óriási, addig a Mercedes hátránya mindössze 34 egység a Scuderiával. Szemben.

Magyarországon száguldozott Verstappen a Honda új járgányával (videó)

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Malajzia két-három éven belül visszatérne az F1-es naptárba
Következő cikk Sainz megvédte a Ferrari stratégiáit: a Ferrarinál minden nagyobb

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország