Binotto: ennél jobb munkát kell végeznünk a Ferrari hazai F1-es futamán

A Ferrari csapatfőnöke, Mattia Binotto elismerte, hogy a tifosi előtt jobb munkát kell majd végezniük, miután újabb csalódást keltő versenyhétvégét teljesítettek a 2022-es Holland Nagydíjon.

Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari, Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Mattia Binotto, Team Principal, Ferrari, Charles Leclerc, Ferrari F1-75

Ferrari

Annak ellenére, hogy a szombati időmérőn Charles Leclerc és Carlos Sainz a második és a harmadik rajtkockába kvalifikálta magát, másnap ahelyett, hogy Red Bull-lal harcoltak volna a futamgyőzelemért, csak nézték, ahogyan a Mercedes az alternatív egykiállásos stratégiával átugorja őket.

Charles Leclerc a biztonsági autós fázisnak köszönhetően legalább egy dobogós helyezést megmentett, miközben Carlos Sainz kétszer is egyre hátrébb és hátrébb csúszott a bokszutcában, először egy 12,7 másodperces kerékcsere, másodszor veszélyes kihajtás miatt, amit a versenytársai is túl szigorúnak tartottak a szűk zandvoorti bokszutcában.

Ez azonban nem változtat a helyzeten, hogy Charles Leclerc már 109 pontos távolságból nézi azt, hogy már a paddockban is azt számolgatják, hogy Verstappen Szingapúrban, Japánban, vagy Austinban szerzi meg a második világbajnoki címét, miközben a szezon második felét éles tesztprogramként felfogó Mercedes lassan megelőzi a Ferrarit a konstruktőri bajnokságban.

Még több F1 hír:

Mattia Binotto csapatfőnök kénytelen volt elismerni, hogy „egyértelműen nehéz pillanatokat” él át a Ferrari, és sürgette a Scuderiát, hogy elkerüljék a hazai közönség előtti leégést.

„Egyértelműen nehéz pillanatokat élünk át, ugyanis nem az elvárásoknak megfelelő eredményeket érünk el” – jelentette ki többek között a Motorsport.com-nak Binotto a Holland Nagydíjat követően.

„Jobb munkát kell végeznünk Monzában, hiszen ott lesz a lelátókon a tifosi, és fontos lenne, hogy a szurkolásukkal támogassanak minket. Egy jó eredményre van szükségünk a csapat körüli hangulat felvidítására.”

Binotto szerint különösen aggasztó, hogy a papíron nekik kedvező zandvoorti pályán nem csak a Red Bulltól, de a Mercedestől is kikaptak.

„A legjobban az aggaszt, hogy immár három futam óta rossz a versenytempónk vasárnap, szinte az történt megint, mint Magyarországon. Nem csak a győzelemért nem tudtunk harcolni, de ahhoz sem voltunk elég gyorsak, hogy a Mercedeseket magunk mögött tartsuk. Ezt minél hamarabb meg kell oldanunk, mert már nincs túl sok verseny a szezon végéig.”

„A célunk továbbra is az, hogy az összes hátralévő futamot megnyerjük, ideértve Monzát is.”

Legyél a Motorsport-közösség része

Csatlakozz a beszélgetéshez
Előző cikk Steiner a Haas katasztrofális bokszutcai munkájáról: soha nem láttam még ilyet!
Következő cikk „Herta nem fogja lejáratni magát a Forma-1-ben!“

Legjobb hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások. Miért nem írja meg az elsőt?

Regisztrálj ingyen

  • Szerezz gyors hozzáférést a kedvenc cikkeidhez

  • Értesítések kezelése a legfrissebb hírekről és a kedvenc versenyzőkről

  • Hallasd a hangod a cikk kommentálásával.

Motorsport prime

Fedezd fel a prémium tartalmat
Feliratkozás

Kiadás

Magyarország