2024. március 29. 09:25
KezdőlapMotoGPBezzecchi: "Király volt"

Bezzecchi: „Király volt”

Marco Bezzecchi haza futamán, Mugellóban mutatott erős szereplése után oda meg vissza volt az első köröktől, és bízik abban, hogy még többre lesz képes újonc szezonjában.

„Boldog vagyok, szép nap volt” vigyorgott Marco Bezzecchi vasárnap Mugellóban. A kategória újonca az 5. helyével az Olasz Nagydíj egyik meglepetésembere volt – a 9. körig vezette is a futamot „A verseny meglepett engem. Nem számítottam arra, hogy ilyen jól fogok szerepelni. De amikor ott voltam, jól éreztem magam, és azt mondtam magamnak: ‘Akkor próbáljuk meg’. Egyáltalán nem ment rosszul, tudtam vezetni néhány kört és egy kicsit elvegyülni a MotoGP legjobb srácai között. Ez nagyon izgalmas volt. Király volt.”

„A végén ismét utolértem Aleix Espargarót, de egy kicsit a határon voltam az első gumival. Az Arrabbiata-1-ben majdnem bebicsaklott az első kerekem, utána valahogy visszavettem egy fokozatot. Sajnos Zarco utolért. De így is jól ment” – összegzett szerényen Marco Bezzecchi.

A kvalifikáción elért második hely után Bezzecchi a dobogós helyezést álomnak nevezte. A versenyen azonban vérszemet kapott. „Igen, igaz. Az utolsó két körben sem voltam messze Aleix-től, meg akartam próbálni. Sajnos vagy szerencsére, de a motor figyelmeztetett. Nem akartam mindent eldobni”.

Milyen érzelmeket váltott ki a Ducati ifjú versenyzőjéből, aki először küzdött a MotoGP élén a hazai nagydíjon? „Abban a pillanatban nem gondolsz rá, de amikor bejöttem a boxba, és a csapatom elmondta, mit értem el… Az nagyon szép volt. Egy MotoGP futam Mugellóban amúgy is különleges dolog, mert a motor csak úgy  és a pálya fantasztikus.”

Le sem tagadhatja mennyire boldog:

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

VR46RidersAcademy (@vr46ridersacademyofficial) által megosztott bejegyzés

Azt is megkérdezték tőle, hogy könnyebb volt-e a vártnál a királykategória élmezőnyében versenyezni? Végül is a 23 éves versenyző a futam kétharmadában a top 3-ban motorozott. „Nem, nem könnyebb” – mondta el. „Ami a legtöbbet segít, az az, ha az élről indulsz. Mert a csoport elég gyorsan szétszakad. A szint annyira kiegyensúlyozott, hogy talán három-négy versenyző teszi ki a különbséget, de mindenki más nagyjából ugyanolyan sebességgel halad.”

Ez változtat a szezon eddigi legjobb újoncának célján? „Szeretnék egy dobogós helyezést elérni még a szezon vége előtt. Ezt már korábban is mondtam, és megismétlem. Ha így folytatjuk, akkor szerintem ez reális” – hangsúlyozta Bezzecchi. „Természetesen minden pálya más és más. Én sem tudom, hogy Barcelonától mire számíthatok. De a célt egyértelműen szem előtt tartom.”