2024. március 28. 14:42
KezdőlapMotoGPBezzecchi: "A fékezés a legnagyobb kihívás a MotoGP-ben."

Bezzecchi: „A fékezés a legnagyobb kihívás a MotoGP-ben.”

Marco Bezzecchi a többi királykategóriás versenyzőhöz hasonlóan részt vett a teszten hétfőn Jerezben. Hasznosan töltötték az időt, hiszen rengeteg dolgot próbáltak ki a gyakorlás során.

Marco Bezzecchi a legjobb újonc a mezőnyben, 15 bajnoki pontjával a 18. helyen áll az összesítésben, megelőzve csapattársát, Luca Marinit is. Vasárnap Jerezben az olasz versenyző a 9. helyen végzett, ami az argentin futamon elért kilencedik helyéhez hasonlóan az eddigi a legjobb eredménye a királykategóriában.

A verseny után tesztelés még egy teljesen új tapasztalat az olasz számára, azonban nagyon jól kihasználta az időt. „Kipróbáltunk néhány olyan dolgot a beállításokkal, amit egy versenyhétvégén nem tudunk tesztelni. Minden túl gyorsan történik a versenyhétvégén” – magyarázta a Mooney VR46 versenyzője a teszt után. „Csináltunk néhány nagy változtatást, hogy összehasonlításokat végezhessünk és megértsük a különbségeket. Az elektronikán is dolgoztunk.”

„Számomra a fékezés a legnagyobb kihívás a MotoGP-ben” – mondta el Valentino Rossi tanítványa. „Ez okozza a különbségeket, ezért igyekeztünk erre a területre koncentrálni. Minél később tudsz fékezni, annál gyorsabb vagy.”

Megkérdezték tőle azt is, hogy van-e értelme ennek a tesztnapnak a szezon kezdete után, amire igen egyértelmű választ adott az olasz. „Ha egy hónappal ezelőtt lett volna ez a teszt, sokkal kevesebb tapasztalattal, nem lett volna ilyen nagyszerű számomra. Most már sokkal következetesebben és gyorsabban tudok motorozni. Azonnal észreveszem, ha más a motor. A teszt nagyon pozitívan alakult számomra” – mondta Bezzecchi.