2024. március 28. 09:59
KezdőlapMotoGPBezzecchi: Mi állandóan panaszkodunk, ha összeérünk

Bezzecchi: Mi állandóan panaszkodunk, ha összeérünk

Az újonc Marco Bezzecchi nem lát nagy különbséget a MotoGP és a Superbike- világbajnokság között, ami az előzési manővereket és az izgalmi faktort illeti.

A nyári szünet még jó két hétig eltart, de a ducatis versenyzők számára máris közeleg a következő futam: a „Lenovo Race of Champions” elnevezésű versenyen a MotoGP ászai és a Superbike világbajnokság képviselői a „World Ducati Week” keretében szombaton Misanóban mérkőznek meg egymással Panigale V4S motorokon.

„Ez az év versenye” – hangsúlyozta többek között Michele Pirro. A Sky Sport csatorna még az olaszországi Ducati-bemutatót is élőben közvetíti.

Marco Bezzecchi szintén indul, és pár gondolatot meg is osztott a MotoGP és a Superbike-világbajnokság hasonlóságairól és különbségeiről.

„A Superbike lenyűgöző a pálya széléről, nagyon gyorsak a fiúk és nagyon keményen fékeznek” – mondta a 23 éves olasz.

„Egyes pályákon kisebbek a különbségek. Jerezben például az egész versenyt egy menetben vezettük végig – de nagyon gyorsak voltunk, ezt is figyelembe kell venni. A tempó lenyűgözően fejlődött, így az előzés is nehéz.”

„A MotoGP-ben jelenleg olyan magas a színvonal, hogy normális, ha egyes pályákon kevesebb előzési manőver van. Más pályákon viszont jó kis küzdelem folyik. Véleményem szerint a jelenlegi MotoGP-futamok szépek. Persze, a Superbike mindig is arról volt ismert, hogy vannak lökdösődések és hasonló dolgok. A probléma az, hogy itt a MotoGP-ben mindannyian panaszkodunk, ha összeérünk.”