2024. április 25. 06:59
KezdőlapMotoGPBezzecchi még nem tekint alapvetésként a dobogókra

Bezzecchi még nem tekint alapvetésként a dobogókra

Az, hogy a Holland TT-n dobogóra állhatott, egyelőre inkább egy kiugró eredmény, semmint elvárás Marco Bezzecchi részéről saját maga felé.

Eddig is Marco Bezzecchi volt a 2022-es MotoGP-szezon legjobb újonca, erre pedig legutóbb még rá is erősített. A Holland TT-n ugyanis második lett, ezzel a kategóriába idén belépők közül toronymagasan ő rendelkezik a legtöbb, 55 ponttal. A Valentino Rossi-féle istálló olasz motorosa ráadásul úgy lett második, hogy különösebben még csak le sem szakadt a futamot megnyerő Pecco Bagnaia mögött.

Az egyszeri versenyző ilyenkor hajlamos elkapatni és irreális vágyálmokba ringatni magát. Bezzecchi viszont igyekszik reálisan felmérni, mire is lehet képes 2022 hátralévő versenyein.

Nyilván (ez a dobogó) nagyon, nagyon fontos mérföldkő, hiszen erről álmodtam. Nem számítottam rá, hogy ezt ennyire hamar elérem” – mondja asseni bravúrjával kapcsolatban Bezzecchi. „Ettől viszont még újonc vagyok. Nem várhatom el magamtól, hogy amikor visszajövök a szezon második felére, folyamatosan így teljesítsek. Nyilván lesznek olyan pályák, ahol sokkal inkább szenvedni fogok.

Bezzecchi szerint erre egy jó hozzáállás létezik. „Amit nekem ebben a helyzetben tennem kell, hogy kihozom a legtöbbet az adott körülményekből. Legyen az egy 10., egy tizenkettedik hely, vagy esetleg egy újabb dobogó. Persze, a dobogó üdvözítő lenne, de újoncként nyilván lesznek valószínűleg hullámvölgyek.

Az 55 pontos Bezzecchi mögött a mezőny második legjobb újonca a másik olasz, Fabio Di Giannantonio. A Gresini motorosa eddig 18 pontot gyűjtött 11 futam során.