2024. március 29. 00:15
KezdőlapSupersportBeugróként szerepel a tavalyi vb-2. Steven Odendaal

Beugróként szerepel a tavalyi vb-2. Steven Odendaal

Idén másfelé vitte az útja, de Steven Odendaal most ott lesz a cseh Supersport-világbajnoki hétvégén Mostban.

Évek viszonylag sikertelen Moto2-es szereplése után Steven Odendaal 2020-ra nyergelt át a Supersport-vb-re. A dél-afrikai motoros első évében még csak stabil pontszerző volt. 2021-ben aztán öt futamot is nyerni tudott és ezen kívül is többször dobogóra állhatott. Megszorongatni ugyan igazán ő sem tudta a duplázás felé öles léptekkel masírozó Dominique Aegertert, de végül másodikként zárta az évet.

2022-re Odendaal útja másfelé vitt, ugyanis egyrészt az endurance-vb mezőnyébe szerződött, a másik elfoglaltsága pedig a spanyol Superbike-bajnokság. Most beugróként a Kallio Racing versenyzője lesz Patrick Hobelsberger mellett, Alessandro Zetti helyén.

Nagyon örülök, hogy ismét a Supersport-vb mezőnyében versenyezhetek ezután a kihagyás után” – fogalmaz Odendaal. „Egy ideje Superbike-kal versenyzem, így valószínűleg időbe telik majd, mire visszaszokom a Supersport-géphez. De a Kallio Racing egy nagyon profi csapat, alig várom már, hogy találkozzam velük.

Nagyszerű, hogy Steven vezetheti a motorunkat Mostban. Néhányszor már szó volt erről a forgatókönyvről, most pedig végre meg is tud ez valósulni. Bármiféle nyomás nélkül vágunk neki a hétvégének, meglátjuk, mi sül ki belőle” – mondta el Odendaal szerepeltetésével kapcsolatban a csapatfőnök Vesa Kallio.

Hobelsberger mellett egyébként a csapat összes többi versenyzője közül csak Simon Jespersen tudott pontot szerezni. Sander Kroezénak és Alessandro Zettinek ez egyszer sem sikerült.