csütörtök, április 18, 2024

Betiltották az őrült autós manővert, de a végrehajtója büszke rá, hogy bevonult a történelembe

Dátum:

Megosztás:

Bejárta néhány hónapja a médiát Ross Chastain látványos manővere, ahogy az egyik futam hajrájában szándékosan az oválpálya falához szorította az autóját és a lendületével előre tört a mezőnyben.

- Reklám -

A szurkolók körében népszerűvé vált a videojátékokat idéző manőver, amivel Chastain a 10. helyről az 5.-re katapultált és biztosította a helyét a rájátszásban, de a NASCAR reagált a szabályokkal és innentől tilos lesz hasonlóval próbálkozni. Chastain-t a hétvégi Los Angeles-i gálaversenyen kérdezték a változtatásról.

- Reklám -

Büszke vagyok, hogy én voltam az első és egyben az utolsó, aki megcsinálta – nyilatkozta a TMZ Sportsnak. – Büszkeséget jelent, hogy szabályt neveztek el rólam, nemde?

Kitüntetésnek veszem ezt. Azt akarom, hogy a stábom, a mérnökeim és a szerelőim feszegessék az autó határait. Nem akarok szabályt szegni, de azt igen, hogy az előírásokban keressék, hol találhatunk szürke zónát.

- Reklám -

Örülök, hogy nem kell újra megtennem. Ez volt a leghosszabb ideig tartó rombolásom. Sikeres volt, de nem kívánom bármikor is megismételni. Önző dolog, de örülök, hogy én vagyok az egyetlen a történelemben, aki sikeresen végrehajtott egy ilyen manővert, amikor számított és kifizetődött.

A NASCAR mások veszélyeztetésére hivatkozva ezentúl időbüntetéssel sújtja azt, aki megkísérli lemásolni az emlékezetes manővert.