KezdőlapFormula 1Betegsége után ezúttal más szempontból volt nehéz útja Verstappennek

Betegsége után ezúttal más szempontból volt nehéz útja Verstappennek

-

Max Verstappen magángépe nem kevesebb mint hat alkalommal szállt le, mielőtt megérkezett Victoria államba, ahol az Ausztrál Nagydíjnak otthont adó Melbourne található. A holland pilóta szeretne javítani az ottani rossz eredménysorán.

A Forma-1-es pilóták élete általában jóval könnyebb, ha utazásról van szó, legalábbis ami annak minőségét illeti. Sokan magángéppel járnak-kelnek a világban, de akik nem, azok is nyilvánvalóan az üzleti osztályon utaznak, ami egyrészt nagyobb kényelmet jelent, másrészt előtte és utána kevesebb időt töltenek a repülőtéren, mint ahogyan azt mi megszokhattuk.

Max Verstappennel azonban most más volt a helyzet. Az F1-es mezőny tagjai az elmúlt napokban utaztak el Melbourne-be, ahol a hétvégén az Ausztrál Nagydíjat rendezik. A pilóták többsége ezúttal a turistajárat üzleti osztályát választotta, amely a legnagyobb repülőterekről közvetlen utazást biztosít Melbourne-be. A kétszeres világbajnokot azonban túl sokan felismernék, így neki maradt a magángép.

Mindez azonban rengeteg megállással járt a tankolás miatt. Elsőre hihetetlennek hangzik, de egy Twitter-oldal kizárólag abból a célból jött létre, hogy a teljesen nyilvános nemzetközi repülési adatok alapján kövesse a címvédő légi útját. Az itt közölt információkból kiindulva a holland pilóta gépének nem kevesebb mint hat leszállást kellett végrehajtania, nem számítva azt, amikor elérte a végső célpontot.

Max Verstappen, Red Bull
Verstappen gépe számos alkalommal leszállt útközben (Fotó: Peter Fox/Getty Images/Red Bull Content Pool)

Verstappen hétfőn kora délután, a bejegyzés tanúsága szerint 1 óra környékén indult el a nizzai repülőtérről. Először Törökországban állt meg, majd kétszer a Közel-Keleten szállt le, hogy aztán egy nagyobb lélegzetvételű utat követően egy indonéz szigeten is leszálljon. Utána a szintén Indonéziában található Jáva szigete következett, majd még Ausztráliában is megállt, hogy aztán magyar idő szerint kedden délelőtt megérkezzen Victoria államba, ahol Melbourne is található.

Ami a pályát illeti, Verstappen eddig nem volt túlságosan sikeres az Albert Parkban. Mindössze egyszer, 2019-ben állhatott fel a dobogóra, amikor a senki földjén autózva, a két Mercedes mögött és a Ferrarik előtt a harmadik helyen végzett. Ezt leszámítva viszont inkább rossz emlékek fűzik a pályához: 2015-ös F1-es debütálásakor feladta a futamot, 2018-ban csúnyán megpördült, míg tavaly a második helyről esett ki, és került 46 pontos hátrányba Charles Leclerc-rel szemben.

„Csak kiegyensúlyozottnak kell lennünk – nyilatkozta a 25 éves versenyző. – Igaz, a versenyzés szempontjából [Melbourne] nem volt túl kegyes hozzánk az évek során.” A helyszín egyébként a Red Bullnak sem annyira kedves, hiszen mindössze egyszer, 2011-ben arattak itt győzelmet még Sebastian Vettel révén. A német versenyző ekkor, valamint 2010-ben és 2013-ban is pole-ból indulhatott, de utóbbi kettőt nem tudta diadalra váltani.