DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Egyéb

Berta Benjámin: Dupla dobogó Vallelungában, debütálás az Eurofurmula Openben

Az elmúlt hétvégén Vallelungában folytatódott a TopJet FX2000/Drexler Formel Cup széria, ahol Berta Benjámin azonnal bekezdett, hiszen a kvalifikáción elért negyedik helyezése után az első futamon a TOP3-ban landolt, majd ezt vasárnap újból megismételte.

A hatalmas nemzetközi mezőny egyetlen magyar résztvevőjére kemény megpróbáltatás várt, hiszen már-már elviselhetetlen forróság egyaránt nehezítette ember és gép dolgát. Ennek ellenére a SOLUTION Racing Team versenyzője jól vizsgázott, és egy újabb eredményes, hiba nélküli versenyhétvégét tudhat maga mögött:

Berta-B-Vallelunga-1



„Az időmérőn nagyon közel voltunk, de a frissebb technikákkal még új abroncsokon is nehéz volt felvenni a harcot. Ennek ellenére semmi okom a panaszra, hiszen a második sorba kvalifikáltam magam. Az első futamra azt tűztem ki célként, hogy egy erős start után becserkésszem a fogható ellenfeleket, és felálljak a dobogóra. Ez nem valósult meg maradéktalanul, hiszen a rajtom nem volt az igazi, de szerencsére a mögöttem lévő riválisok sem kapták el sokkal jobban az ütemet, így hamar sikerült előrébb lépnem egy pozíciót. Ahogy az várható volt, a verseny nem múlt el safety car fázis nélkül, de én jól jöttem ki a dologból. Az újraindítás után már a második helyért támadtam Sandro Zellert, akit meg is előztem. Megvolt a tempóm ahhoz, hogy ezen a helyen érjek be, de később Sandro letért az ívről, ami miatt egy kicsit én is megcsíptem a kavicságyat, és elvesztettem a pozícióm. A futam utolsó harmadára nagyon elmelegedtek a Pirellik, így már csak arra figyeltem, hogy harmadikként behozzam az autót. Ez sikerült is: örültem a szép kupának és hogy ismét versenyképesek voltunk, de ezzel együtt az étvágyam is megnőtt!

Berta-B-Dobog-Valle

Ha lehet, a vasárnapi versenyre még tovább fokozódott a hőség, kemény munka volt összeszedettnek maradni, de én úgy érzem, elkövettem minden tőlem telhetőt. A rajtot ezúttal jobban kaptam el, sajna mégis visszaestem két pozíciót. Természetesen idegesített a dolog, így kettőzött erővel ugrottam neki a felzárkózásnak, és néhány körön belül sikerült is visszaküzdeni magam a kiinduló harmadik helyre. Ekkorra már az első kettő túl nagy előnyt autózott ki magának, ezért csak egy safety car fázis után lett volna esélyem ismételten támadni őket. Utóbbi ezúttal nem valósult meg, ezért aztán számomra maradt a magányos, légüres térben történő autózás, ahol már csak arra kellett koncentrálnom, hogy épségben hazahozzam a technikát.” - összegezte gondolatait Berta Benjámin, aki ezen a hétvégén sem pihen. A tehetséges fiatal a spanyol Drivex istálló színeiben a Hungaroringen fog debütálni Európa egyik legerősebb neveldéjének tartott Euroformula Open sorozatban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: