Berger: A Red Bull miatt több a hiba Hamiltonnál és a Mercedesnél - F1VILÁG.HU

Berger: A Red Bull miatt több a hiba Hamiltonnál és a Mercedesnél

HIRDETÉS
A korábbi Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger szerint nem kérdés, hogy Lewis Hamilton és a Mercedes azért hibázgat a 2021-es idényben, mert rendkívül kemény ellenfélre lelt a Red Bull Racing és Max Verstappen személyében.
BARCELONA, SPAIN - MAY 09: Lewis Hamilton of Great Britain driving the (44) Mercedes AMG Petronas F1 Team Mercedes W12 leads Max Verstappen of the Netherlands driving the (33) Red Bull Racing RB16B Honda on track during the F1 Grand Prix of Spain at Circuit de Barcelona-Catalunya on May 09, 2021 in Barcelona, Spain. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Hamilton idén két komolyabb hibát is elkövetett, és a Mercedes is több alkalommal bakizott a versenyek során. A brit versenyző hátránya jelenleg 4 pont az összetettben Verstappennel szemben, míg a csapatok versenyében a Mercedes hátránya 26 pontra nőtt.

A korábban a Ferrari színeiben is versenyző Gerhard Berger azt mondja, nehéz dolga van idén a Mercedesnek, emiatt pedig be-becsúsznak hibák.

„Lewisnak nem volt ellenfele az elmúlt néhány évben, idén viszont erős ellenfélre lelt Verstappen személyében. Ez pedig azt jelenti, hogy a nyomás teljesen más, így becsúsznak hibák. De legalább a nézők számára izgalmas ez!” – mondta Berger a német Sport1 kérdésére.

„Jelenleg Max esetében megvan a lendület. Remek bajnoki küzdelem ez. A Mercedes erős lesz, a Red Bull egyre jobb és jobb teljesítménnyel rukkol elő. Remélem, hogy ez az ökölváltás egészen az utolsó versenyig folytatódni fog.”

Berger beszélt arról is, Toto Wolff irányítása mellett vált naggyá a német istálló

„Wolff egy kiváló gyári csapattal kezdett, de sokat hozzátett egy olyan sikertörténethez, mely egyedülálló a Forma-1 történetében. Kiváló munkát végzett” – mondta az osztrák.

„Már elért sikereket. Válságról beszélni elég magas szintű retorika… A nagy kérdés az, hogy a Honda fel tud-e zárkózni a Mercedes-motorok teljesítményszintjére. Idén nagyot léptek előre. És végső soron a végeredményről a Mercedes és a Honda motorjai döntenek majd.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!