DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Bejelentés: Elkelt az Alfa Romeo szabad ülése

Újabb helyet töltöttek be a 2023-as rajtrácson. Valtteri Bottas csapattársa – ahogy várható volt – a következő évben is Guanyu Zhou lesz, aki egy évvel hosszabbított a svájci alakulattal.

A csapat kedd délelőtti bejelentése értelmében a Formula-1 első kínai versenyzője, Guanyu Zhou, aki újonc szezonjában hat ponttal 17. helyet foglal el a világbajnokságban, a 2023-as évben is az Alfa Romeo kötelékében folytatja. A közlemény kiemeli Zhou „korát meghazudtoló érettségét és versenyzési készségét”, valamint „keményen dolgozó morálját”. A 23 éves pilóta gyakori látogatója a hinwili központnak, ahol a szimulátorban tölt kiemelkedően sok munkaórát, ezzel hozzájárulva a versenygép fejlesztési folyamatához.

„Várom, hogy továbbra is Zhouval dolgozhassak együtt” – kommentálta a hírt Frederic Vasseur csapatfőnök. „Első napjától, a tavalyi Abu Dhabi teszttől kezdve jó benyomást tett rám a munkához való hozzáállásával, ami minden esetben nagyon pozitív jellemvonás. Tudtuk, hogy gyors, de ahogyan rövid idő alatt hozzászokott a Formula-1-hez, az szezonunk egyik legnagyobb meglepetése volt. Kedves srác, akinek a csapatban mindenki kedveli személyiségét és másokhoz való viszonyulását is. Elég alázatos, hogy kérdéseket tegyen fel és tanuljon, mind a mérnököktől, mind Valtteritől, és elég intelligens, hogy alkalmazza a begyűjtött információt a versenyről versenyre való fejlődésben. Ebből a tapasztalatból merítkezünk a következő szezonban, és biztos vagyok benne, hogy újabb lépést tesz előre a csapat további gyarapodásának részeként.”



„Boldog és hálás vagyok az Alfa Romeo istállónak, hogy lehetőségem lesz még egy szezonon át a csapat részének lenni” – idézi Zhout a hivatalos közlemény. „A Formula-1-be jutás valóra vált álom volt számomra, az első verseny érzése pedig örökké velem fog élni: a csapat hihetetlen támogatást nyújtott, befogadott már az első naptól fogva, és segített, hogy alkalmazkodjak a motorsport legösszetettebb szériájához. Még többet el akarok érni ebben a sportban ezzel a csapattal, az év kezdete óta beleadott kemény munkánk pedig csak az első lépés afelé, ahol következő szezonban lenni akarunk.”

Az Alfa Romeo bejelentésével hivatalosan már csak három kiadó ülés maradt a rajtrácson: az Alpine, a Haas és a Williams helye, melyeket jelenleg Fernando Alonso, Mick Schumacher és Nicholas Latifi tölt be – de az AlphaTauri egyik ülése is kérdőjeles, annak ellenére, hogy Pierre Gasly érvényes szerződéssel rendelkezik 2023-ra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: