2024. március 28. 20:24
KezdőlapSuperbikeBautista: Nem kockáztattam

Bautista: Nem kockáztattam

Szombati győzelme után Álvaro Bautistának vasárnap ismét nem sikerült felállnia a dobogó legfelső fokára. Ennek ellenére megőrizte 31 pontos világbajnoki előnyét.

A Ducati sztárja, Álvaro Bautista tele volt önbizalommal a vasárnapi, csehországi versenypályán, miután megnyerte a szombati futamot Mostban. Azonban a Yamaha versenyzője, Toprak Razgatlıoğlu behúzta a sprintfutamot és a második főfutamot. Bautista izgalmas csaták után a harmadik és második helyen végzett.

„Reggel többször is közel voltam a bukáshoz, ezért nem kockáztattam. Azt mondtam magamnak: Fontos, hogy ne kövessek el hibákat. Ez a legfontosabb.” – kezdi Bautista.

„Tudtam, hogy különösen Donington és Magny Cours lesz nehéz számunkra. Itt a Mostban nem voltunk biztosak benne, mert itt még soha nem ültem Ducatival. Papíron ez egy kritikus pálya volt számunkra. Ezen a három pályán fontos, hogy ne veszítsünk sokat.”

„Doningtonban azért vesztettünk, mert buktam, különben biztos vagyok benne, hogy ki tudtunk volna hozni valamit. Mostban jól teljesítettünk, de minden versenyen koncentrálni kell. Fontos, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük.”

„A mostani nagyon jó és szórakoztató verseny volt számomra, sok előzési manőverrel.”