2024. április 20. 11:22
KezdőlapMotoGPBastianini szerint Bagnaia nem akarja őt csapattársnak

Bastianini szerint Bagnaia nem akarja őt csapattársnak

A legutóbbi futamgyőztes Enea Bastianini úgy véli, az csak problémákat szülne, ha Bagnaia csapattársa lenne a gyári Ducatin. Szerinte Bagnaia nem is akarja ezt.

Enea Bastianini újabb futamot tudott nyerni, ezúttal Le Mans-ban. Tekintve, hogy mögötte a gyári Ducatin Jack Miller lett a második, az olasz gyártónak ez egy vörös szőnyeges díszmenetnek is kinézhetett volna. A Jerezben még futamgyőztes Francesco Bagnaia viszont nem hogy dobogóra nem állt, még csak célba sem ért.

Bastianini megint megkapta a kérdést: irány a gyári csapat? A kérdés a Bestia szerint, mit szólna ehhez Bagnaia…

Nem tudom, nem én vagyok a Ducati-főnök…” – próbált semlegesen fogalmazni Bastianini a Motorsport.com kérdésére. „Pecco viszont azt mondta, ő a maga részéről Jacket preferálná. Kérdés, meghallgatják-e a csapatnál. Ha esetleg maradok a Gresini kötelékében, de gyári felszereléssel, akkor sincs probléma, ugyanis akkor is gyors lehetek.

Na de ha már Bagnaia… „Azt hiszem, azért szeretné inkább Millert maga mellé, mert mellette ő lehet a vezér. Tisztában van emellett a bennem rejlő potenciállal, illetve valószínűleg Jorgéról is ugyanezt gondolja. Bármelyikünk lenne a csapattársa, az probléma lenne neki.

Bagnaia igyekezett ilyen él nélkül mondani, miért szeretné Millert maga mellett látni 2023-ban is. „2019 óta ő a csapattársam, emiatt pedig nagyon jól ismerem őt. Szóval ilyenkor nyilván az ember azt választja, akit ismer, akivel többet beszél. Szóval az én első választásom nyilván Jack. Amellett ráadásul, hogy kiváló csapattárs, jó barát is. Szívesen dolgozom vele.

A Ducati motorosai közül jelenleg Enea Bastianini a legjobb. Hét futam alatt szerzett 94 pontja a vb-tabella harmadik helyére elég, lemaradása ráadásul mindössze nyolc pont a vb-éllovas Fabio Quartararo mögött. Miller ötödik összetettben, őt Zarco követi azonos ponttal, majd Bagnaia csak mögöttük következik, 56 ponttal.