2024. április 18. 20:46
KezdőlapSuperbikeBarcelona: Bautista megszerezte a mesterhármast

Barcelona: Bautista megszerezte a mesterhármast

Bautista megszerezte a mesterhármast hazai közönsége előtt, a második főfutamon nem volt ellenfele, utcahosszal nyerte a futamot.

Bautista jól kapta el a rajtot, ahogy csapattársa, Rinaldi is, így az első kanyart a 2 Ducatis vette be elsőként. Jonathan Rea a harmadik helyen motorozott a rajt után, közvetlenül Razgatlıoğlu előtt. Az 1. körben a sprintversenyen dobogós, Alex Lowes dobta el a versenygépet, majd Scott Redding bukott hatalmasat. A bmw-s brit nehezen tápászkodott fel és az orvosi központba kellett szállítani kivizsgálásra.

Rea és Razgatlıoğlu vették célba Rinaldit, az északír be is nézett a 2. körben, de az olasz kivédte támadását. Rinaldinak saját és csapat szempontból is fontos feladata volt, hiszen Bautista riválisait kellett maga mögött tartania. Bassani 9 pozíciót javítva, Razgatlıoğlu-t megelőzve már a negyedik helyen motorozott a 4. körben, majd Rea-t is megpróbálta maga mögött hagyni.

A kawasakis előre menekült és Rinaldi előzésével a második helyre lépett előre, de az olasz hamarosan visszavette a pozíciót. A háta mögött zajló csaták is segítették, Bautista az futam kezdeti szakaszában már 2 másodperces előnyt tudott kiépíteni élen. A ducatisok nagyon elemükben voltak, hiszen Bassani is megelőzte Rea-t.

A forró aszfalton folytatódtak a bukások, Locatelli és Ponsson, majd a szombati dobogós Gerloff is a kavicságyban kötöttek ki.

Miközben Bautista már 3 másodperccel, senkitől nem zavartatva vezette a futamot, ducatis házi csata alakult ki mögötte, Bassani Rinaldit előzte meg a második helyért a 7. körben. Rea és Razgatlıoğlu közelről követték a bolognai márka versenyzőit, de előzéssel nem tudtak próbálkozni egészen a 9. körig, amikor Rea el tudott menni Rinaldi mellett, de az olasz ismét visszavette a pozíciót.

A futam felénél Jonathan Rea hibázott, amikor elmérte az 1-es kanyar féktávját és kiszélesítette a pályát, így visszaesett török riválisa mögé, az 5. helyre.

8 körrel a leintés előtt Bautista már utcahosszal vezetett (8 másodperces előnnyel) Rinaldi előtt, miközben Bassani hibáját kihasználva Razgatlıoğlu ért fel a harmadik helyre. Azonban jött Rea, aki kettőt előzve a török elé került.

A futam utolsó szakaszában azonban Rea ismét óriási hibát követett el, amivel visszacsúszott az 5. pozícióba, így Razgatlıoğlu vette át a harmadik helyet és elkezdte faragni hátrányát Rinaldival szemben.

Az olasz előnye kitartott, így Ducati 1-2-t láthatott a spanyol közönség. Bautista megszerezte a mesterhármast, mindhárom futamon diadalmaskodni tudott, amivel tovább növelte előnyét a bajnokságban riválisaival szemben. A harmadik helyen Razgatlıoğlu végzett, míg Rea végül a negyedik helyen látta meg a kockás zászlót. A top10-ben Bassani, Vierge, Öttl, Lecuona, Baz és Tamburini végeztek.

A futam végeredménye:
1 A. BAUTISTA Aruba.it Racing Ducati
2 M. RINALDI Aruba.it Racing Ducati 8,103
3 T. RAZGATLIOGLU Pata Yamaha Yamaha 9,090
4 J. REA Kawasaki Racing Kawasaki 10,210
5 A. BASSANI Motocorsa Racing Ducati 15,677
6 X. VIERGE Team HRC Honda 20,320
7 P. OETTL Team Goeleven Ducati 33,622
8 I. LECUONA Team HRC Honda 35,008
9 L. BAZ Bonovo Action BMW BMW 35,092
10 R. TAMBURINI Motoxracing WorldSBK Yamaha 40,108
11 L. BERNARDI BARNI Spark Racing Ducati 42,746
12 L. MAHIAS Kawasaki Puccetti Kawasaki 43,165
13 M. VAN DER MARK BMW Motorrad BMW 46,197
14 E. LAVERTY Bonovo Action BMW BMW 46,420
15 K. NOZANE GRT Yamaha Yamaha 48,365
16 A. LOCATELLI Pata Yamaha Yamaha 50,985
17 L. MERCADO MIE Racing Honda 54,132
18 O. KONIG Orelac Racing Kawasaki 112,447
Nem ért célba:
RET O. GUTIERREZ TPR Team Pedercin Kawasaki 7 kör
RET G. GERLOFF GRT Yamaha Yamaha 9 kör
RET C. PONSSON Gil Motor Sport Yamaha 16 kör
RET A. LOWES Kawasaki Racing Kawasaki
RET S. REDDING BMW Motorrad BMW