Bakuban elhasalt volna a Mercedes, ha érvényben lett volna a pattogásra vonatkozó szabályozás - F1VILÁG.HU

Bakuban elhasalt volna a Mercedes, ha érvényben lett volna a pattogásra vonatkozó szabályozás

HIRDETÉS
A Mercedes Forma-1-es csapatánál elismerték, ha a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) „delfinezésre” vonatkozó új szabályozása érvényben lett volna az Azeri Nagydíjon, ők nem tudtak volna eleget tenni annak.
2022 Azerbaijan Grand Prix, Saturday - Wolfgang Wilhelm Lewis Hamilton

A száguldó cirkusz irányító testülete a Francia Nagydíjtól kezdve alkalmazza élesben azokat az intézkedéseket, melyeket a versenyautók túlzott pattogása ellen hoz. Az FIA meghatároz majd egy mérőszámot, amely csapat autója ennél nagyobb mértékben pattog, azt nemes egyszerűséggel kizárják a versenybírók. A Mercedesnél elismerték, a legutóbbi verseny elemzései alapján Bakuban megszegték volna ezt a szabályt, ha az érvényben lett volna.

„Alkalmazva ezt a metrikát a legutóbbi néhány versenyen, a bakui olyan lett volna, ahol nem tudtunk volna megfelelni neki” – mondta Mike Elliott, a Mercedes technikai igazgatója. „Ha viszont azt nézzük, hogy teljesítettünk most pénteken, akkor közelébe sem kerültünk volna ennek az értéknek.”

„Érdekes lesz látni, hogyan alkalmazzák majd a szezon során, hiszen egyikünk sem akarja a pattogást. A kérdés az, hogy amennyiben átlépjük ezt a mérőszámot, tényleg lesz-e lehetőségünk orvosolni a versenyhétvége során? Szerintem senki sem szeretné azt látni, hogy egyes autók nem állnak rajthoz, és kidobják őket, mert nem tudnak felülkerekedni ezeken a gondokon.”

Az F1 mezőnyét eddig Azerbajdzsánban sújtotta leginkább a pattogás jelensége, Elliott viszont úgy gondolja, a Hungaroringen is lehetnek gondok.

„A legutóbbi néhány pályán azért láttunk sok pattogást, mert ezek a pályák eléggé hepehupásak, az autók pedig nagyon merevek. Ha pedig megnézzük például a budapestit, bizonyos okokból az is kihívás lehet majd a csapatoknak. Ugyanakkor azt gondolom, mindannyian felül fogunk kerekedni a problémán. Értjük ezeket a gondokat, és fejlesztjük az autókat. Szóval remélhetőleg előre tudunk lépni a kérdésben.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!